200 de copaci tăiaţi anul acesta din oraş. Un stejar a adunat academicieni în jur

miercuri, 27 iulie 2016, 01:53
1 MIN
 200 de copaci tăiaţi anul acesta din oraş. Un stejar a adunat academicieni în jur

Aproximativ 200 de copaci au fost tăiaţi anul acesta din oraş. Aproape jumătate copacii tăiaţi au fost tineri, având diametrul mai mic de 30 cm. 

Un număr de 112 arbori au depăşit în grosime 30 cm, iar unul dintre aceştia avea un diametru de peste un metru. Un număr de 3.686 de copaci au suferit operaţiuni de toaletare. „Noi facem tăieri de reducere a coroanei, când intervenim pentru a da o anumită formă coroanei şi tăieri de corecţie, când se taie ramurile uscate, cele rupte, care stânjenesc vizibilitatea pentru indicatoarele rutiere sau care se încurcă în sârmele dintre stâlpi. Oricum, fiecare intervenţie se face doar după o analiză atentă, aplicată fiecărui copac în parte“, a declarat Laurenţiu Ivan, directorul SC Lucrări Publice Iaşi SA.

Conform precizărilor acestuia, niciuna din intervenţiile efectuate nu a afectat vreun arbore monument al naturii din municipiu. „Am avut o intervenţie la un arbore-monument, un stejar de peste 500 de ani, la Tomeşti. A fost o toaletare simplă, dar fiind vorba de un copac deosebit, au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Academiei. Intervenţia a costat 1.700 de lei“, a spus Ivan. 

Comentarii