Adrian Mutu a terminat-o definitiv cu fotbalul. Nu vrea să se facă de râs pe teren

joi, 19 februarie 2015, 09:01
2 MIN
 Adrian Mutu a terminat-o definitiv cu fotbalul. Nu vrea să se facă de râs pe teren

Nu mai există niciun dubiu, Adrian Mutu şi-a încheiat conturile cu fotbalul. Dacă până acum mai exista o umbră de îndoială că la 36 de ani atacantul va mai semna un nou contract, tatăl "Briliantului", Spiridon, a lămurit situaţia profesională a fiului său.

Pentru a vedea ce planuri mai are Mutu ca fotbalist, l-am sunat pe tatăl său, care a fost succint şi puţin iritat că l-am interogat pe această temă. "Domnilor, Adi a terminat-o defintiv cu fotbalul, nu mai am ce să vă spun despre el. Ce face în rest îl priveşte pe el, dar cu fotbalul nu mai are nicio treabă", a declarat Spiridon Mutu.

Faptul că, la 36 de ani, a decis să pună ghetele-n cui înseamnă că îşi cunoaşte limitele organismului şi nu a vrut să se facă de ruşine. Cel puţin asta este părerea celui care l-a descoperit şi antrenat opt ani la Piteşti, Mihai Ianovschi.

"Părerea mea, ca om care l-a cunoscut de mic copil, este că a făcut bine că s-a retras acum. Decât să mai fi jucat şi să strige lumea la el: «Pensionarule, lasă-ne!», să se facă de ruşine cum au făcut-o alţii pe final de carieră, mai bine că a pus ghetele-n cui. Că putea să realizeze mai mult, asta-i altă discuţie. Dar câţi români au reuşit să dea 100 de goluri în Serie A? A jucat în Anglia şi Italia, în cele mai tari campionate din lume, asta spune multe. Acum, probabil, şi-a dat seama că organismul nu-l mai ajută să joace la un nivel înalt şi nu vrea să păcălească fotbalul. Cred că se va face antrenor, a terminat IEFS-ul şi are carnet de categoria a III-a, poate lua o grupă de copii, şi să continue perfecţionarea pentru a primi grade superioare. Are destulă minte pentru a reuşi şi în această postură", a comentat, pentru "ring", Mihai Ianovschi.

ziarulring.ro

 

Comentarii