Agenți care imită țipetele de maimuță, angajați pentru a speria primatele în India

vineri, 08 august 2014, 21:25
1 MIN
 Agenți care imită țipetele de maimuță, angajați pentru a speria primatele în India

Agenți specializați în imitarea țipetelor de maimuță au fost angajați de autoritățile indiene pentru a speria macacii, care au luat cu asalt cartierele selecte din New Delhi, informează vineri AFP.

‘Începem cu un ‘ha, ha, ha’ grav, după care ridicăm tonul pentru a imita țipătul unui langur agresiv atunci când maimuțele se apropie’, a explicat Mahendra Goswami. Langurul este o primată cu coadă lungă și este dușmanul de moarte al macacilor.

Mahendra imită apoi țipătul ‘ouh ouh ouh’ al unei maimuțe aflate în pericol și continuă cu un ‘ouah, ouah’ care este strigătul de atac. Această combinație de sunete obligă maimuțele să se pună la adăpost.

Guvernul indian a recrutat acești ‘oameni maimuță’ pentru a alunga macacii în căutare de hrană care iau cu asalt clădirile oficiale, agresează trecătorii și degradează mediul înconjurător. Aproximativ 40 de agenți capabili să imite aceste animale veghează în apropiere de Parlament și de alte instituții.

‘Se fac eforturi pentru a răspunde amenințării maimuțelor și câinilor în interiorul și în jurul Parlamentului’, a declarat ministrul dezvoltării urbane, Venkaiah Naidu. Oamenii-maimuțe sunt autorizați să arunce cu pietre și să folosească bastoanele din dotare pentru a alunga primatele insistente. (Agerpres)

Comentarii