Alcoolul şi viteza, cocktail mortal pe şoselele judeţului: Doi morţi din cauza inconştienţei

sâmbătă, 01 noiembrie 2014, 20:52
3 MIN

Doi tineri din Iaşi au decedat în weekendul trecut ca urmare a două accidente rutiere produse de şoferi în stare de ebrietate.

Weekend însângerat pe şoselele din judeţul Iaşi. Două persoane au murit şi mai multe au fost rănite în urma unor accidente rutiere petrecute în mediul rural. În ambele cazuri, potrivit repre­zentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi, accidentele au fost provocate de şoferi care băuseră înainte de a se urca la volan. Poliţiştii ieşeni au relatat că primul accident mortal din weekendul trecut a avut loc sâmbătă seara, aproape de ora 20.00. Atunci, conducătorul unui Peugot se deplasa pe DN 28, pe raza localităţii Tomeşti, când a efectuat o manevră de depăşire hazardată. Oamenii legii au concluzionat că autoturismul Peugeot a acroşat un taximetru care, la rândul său, s-a izbit violent de un micobuz de transport persoane care circula regulamentar. În urma impactului, şoferul taximetrului, un bărbat de 33 de ani, a decedat.

Alte şapte persoane, printre care şi pasageri ai microbuzului ce opera pe ruta Ţuţora-Iaşi, au fost rănite. „În cazul accidentului de la Tomeşti, şoferul de taxi nu a mai ieşit din stop cardio-respirator. De acolo au fost preluate şase victime, dintre care trei au fost duse la Spitalul de Neurochirurgie şi alte trei care erau stabile au fost duse la Spitalul Sfântul Spiridon“, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD.

Dintre cele trei victime aduse la Spitalul Sfântul Spiridon, doar una cu o fractură de piramidă nazală a rămas internată în Clinica de ORL. În cursul zilei de ieri, familia bărbatului decedat a făcut o solicitare de ajutor la numărul unic 112 pentru soţia defunctului, şi potrivit reprezentanţilor SMURD s-a intervenit cu o ambulanţă de tip B2. Poliţiştii au relatat că şoferul care a provocat accidentul avea o alcoolemie în aerul expirat de 0,58.

Un alt accident mortal la Ungheni

În noaptea de sâmbătă spre duminică a avut loc un alt accident rutier, pe raza localităţii Coada Stâncii, comuna Ungheni. Poliţiştii au relatat că un bărbat de 33 de ani, din Holboca, conducea un autoturism Skoda dintre Golăieşti spre Iaşi când, după o curbă, din cauza vitezei şi a faptului că era în stare de ebrietate, a pierdut controlul maşinii şi s-a oprit într-un gard. Un pasager din maşină, în vârstă de 34 de ani, a decedat, în timp ce şoferul şi alte două persoane au fost rănite. „Echi­pajele care au intervenit au găsit un pasager în stop cardio-respirator care nu a răspuns la manavrele de resuscitare şi alte trei victime care erau stabile şi conştiente“, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu.

Din cele trei victime aduse la spital, una cu o fractură de masiv facial a rămas internată pe Cli­nica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, alta a fost transferată la Spitalul de Pneumoftiziologie, în Secţia de Chi­rurgie Toracică, şi cealaltă a fost direcţionată către Spitalul de Neuro­chirurgie. Poliţiştii spun că şoferul care a produs accidentul de la Ungheni avea o alcoolemie în aerul expirat de 0,99 la mie. „În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă“, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi. (Ionuț BENEA, Iilia CIUHU)

Comentarii