Amânare cauzată de finanţare : Clinica de chirurgie plastică se va deschide anul viitor

vineri, 17 martie 2017, 02:50
2 MIN
 Amânare cauzată de finanţare : Clinica de chirurgie plastică se va deschide anul viitor

Noua clinică de chirurgie plastică de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ nu va fi funcţională în curând. Cu toate că spitalul a finalizat construcţia unei clinici moderne în care pacienţii să fie îngrijiţi corespunzător, secţia nu poate fi folosită în lipsă de dotare. Mai mult, dacă în ianuarie 2017, la finalizarea lucrărilor de construcţie, conducerea spitalului aprecia că bolnavii vor putea fi primiţi în noul spaţiu începând cu luna iunie, termenul a fost prelungit. 

Noua clinică de chirurgie plastică de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ va putea fi folosită, cel mai probabil, începând cu 2018. Prelungirea termenului a apărut pe fondul unei modificări conform căreia spitalul va dota clinica cu finanţare de la Banca Mondială, şi nu cu bani de la Ministerul Sănătăţii. Potrivit conducerii spitalului, clinica va fi dotată printr-un proiect care are doi beneficiari: Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi şi Spitalul Judeţean Timişoara.

Clinica de chirurgie plastică „Casa Austria“ din cadrul spitalului timişorean şi clinica de chirurgie plastică din cadrul spitalului ieşean vor fi dotate corespunzător după ce ambele unităţi medicale vor depune un proiect comun pentru obţinerea finanţării de la Banca Mondială. Miercuri, managerii celor două spitale care au fost cuprinse în Programul Naţional pentru Arşi au avut o întâlnire la Ministerul Sănătăţii. „Pentru dotarea celor două clinici de chirurgie plastică vom merge pe finanţare de la Banca Mondială printr-un proiect comun, cu doi beneficiari. Realizarea acestui proiect va decala cu câteva luni termenul la care clinica noastră ar fi putut primi pacienţii într-un nou spaţiu“, a arătat ec. Ioan Bârliba, managerul Spitalului „Sfântul Spiridon“. Până la dotarea noii clinici cu aparatură corespunzătoare, chirurgia plastică de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ va primi pacienţii în acelaşi spaţiu în care îşi desfăşoară şi în prezent activitatea, îngrămădit între clinicile ORL, BMF şi Oftalmologie.

 

 

Comentarii