Azi are loc la Iaşi Olimpiada de Argumentare, Dezbatere şi Gândire

Ar trebui interzis accesul la Facebook copiilor sub 13 ani?

sâmbătă, 20 mai 2017, 01:50
1 MIN
 Ar trebui interzis accesul la Facebook copiilor sub 13 ani?

Astăzi are loc faza judeţeană a Olimpianei Naţionale de Argumentare, Dezbatere şi Gândire critică „Tinerii dezbat“. La competiţie sunt înscrise 12 echipe de elevi din 7 şcoli din judeţ care urmează să dezbată două teme la fiecare dintre cele două secţiuni. 

Elevii se vor întrece în gândire critică şi argumentare la Colegiul Naţional din Iaşi, aceştia încadrându-se la una dintre cele două secţiuni, „Începători“, respectiv „Avansaţi“. Astfel, elevii care se încadrează la secţiunea începători sunt cei care nu au mai participat la astfel de competiţii în trecut, spre deosebire de cei de la categoria avansaţi. De asemenea, tematicilie abordate sunt, de asemenea, diferite.

Prin urmare, „începătorii“ vor vorbi despre situaţia în care parlamentul crede că introducerea de măsuri de toleranţă zero pentru acte de violenţă în şcoli ar duce la reducerea acestora, dar şi despre faptul că parlamentul crede că reţelele de socializare ar trebui să nu fie accesibile minorilor sub 13 ani. La categoria „Avansaţi“ tinerii vor vorbi despre reducerea vârstei de vot la 16 ani, dar şi despre faptul că protejarea mediului înconjurător este mai importantă decât dezvoltarea economică. La finalizarea etapei judeţene, echipa de pe prima poziţie de la fiecare secţiune se va califica în finala naţională care va avea loc la Piatra Neamţ în perioada 11-15 iulie. 

 

 

Comentarii