Avem şi noi teroriştii noştri

marți, 17 noiembrie 2015, 08:00
4 MIN
 Avem şi noi teroriştii noştri

* România are vreo 20 de milioane de locuitori, iar Franţa peste 66, de trei ori şi ceva mai mulţi. Dacă înmulţim cu trei şi ceva numărul decedaţilor în tragedia din Colectiv ies mai mulţi decât victimele atentatelor din Paris, din noaptea de vineri, 13. Altfel spus, n-avem nevoie de terorişti străini, cu bombe pe burtă şi detonator în mână: ne descurcăm perfect cu teroriştii noştri cu osânză pe burtă şi ştampilă în mână (pentru dat autorizaţii, de pildă). S-au întâmplat lucruri groaznice şi am citit prin presa europeană că se anunţă altele, prin alte capitale. Totuşi, la noi e greu să se întâmple aşa ceva: după cum am mai zis şi cu alte asemenea ocazii triste, teroriştii se cam tem să vină prin părţile noastre, să nu păţească ceva din cauza indolenţei autorităţilor, să ia foc de la artificii, să le cadă tencuială de pe balcoane în cap, să fie muşcaţi de maidanezi (pentru musulmani, câinii sunt spurcaţi) şi să rateze cele 72 de virgine care-i aşteaptă pe lumea cealaltă…

* Că tot veni vorba despre teroriştii care de-abia aşteaptă să ajungă la întâlnire cu virginele de mai sus, avem o întrebare: cele 72 de tinere vin la pachet cu mamele lor? Adică pe martirul ISIS care se aruncă în aer îl aşteaptă şi 72 de soacre? Aşa ni s-ar părea normal, ca fetele să nu umble brambura, singure, de capul lor! Dacă ar lua în calcul şi aspectul ăsta, mulţi terorişti n-ar mai apăsa pe declanşator, şi-ar scoate bombele de la brâu şi s-ar apuca de muncă în folosul comunităţii. Dar să trecem la subiecte mai plăcute, că tot e marţi:

* Duminică, după cum ştiţi, a început Postul Crăciunului şi a crescut consumul de cartofi, varză şi fasole, ceea ce a făcut ca atmosfera să devină şi mai apăsătoare, încât un străin nimerit la noi din întâmplare ar crede că lauda de sine se găseşte la mare cinste pe plaiurile noastre. Sâmbătă a fost Lăsata Secului, ultima zi de plăceri carnale până pe 25 decembrie, când unii compatrioţi se vor porci la masa plină de produse porceşti; lunga perioadă de regim alimentar pe bază de vegetale poate provoca efecte diverse: voi cum vă descurcaţi în post, pe partea culinară şi, mai ales, pe partea economică? Iată testul!

1) Care sunt cele patru posturi importante?

a) Postul Paştelui, al Crăciunului, al Sfintei Marii şi al Sfinţilor Petru şi Pavel / b) DigiTV, Realitatea, History şi AXN / c) Preşedinte, premier, preşedinţi de camere.

2) La ce folosesc posturile?

a) Curăţă sufletul şi trupul / b) Informează şi relaxează – sau manipulează, dacă-s Antene ori RomâniaTV / c) Mie, personal, nu-mi folosesc la nimic.

3) Ce trebuie să facem în posturi?

a) Să nu păcătuim şi să nu mâncăm de dulce / b) Să închidem televizorul / c) Să nu-i înjurăm pe cei de la prima întrebare.

4) Ce bucate consumaţi în post?

a) Cartofi, varză, fasole, care n-au carne / b) Fetească, Pinot, Merlot, care n-au carne / c) Nişte bucăţi de lemn, să fac focul, pentru gătit.

5) Aveţi probleme când mâncaţi fasole?

a) Nu mai multe, nici mai puţine ca alţii / b) Fiind gustoasă, mă ard la limbă / c) Eu n-am; doar cei din jurul meu!

6) Ce faceţi cu fasolea ca să-i eliminaţi – să le zicem aşa – toxinele?

a) Vărs primele ape în care fierbe / b) Nimic: ăla e tot farmecul! / c) Vărs primele ape în care fierbe în oala cu borş de cartofi, că e păcat să se piardă.

7) Mulţi mănâncă, în post, soia: ce părere aveţi?

a) Sunt tineri, care n-au prins, ca noi, salam cu soia / b) Despre ce? / c) O părere bună: soieritul e tradiţional; şi bunelul mergea cu soile la munte.

Indiferent de ce aţi încercuit, testul ăsta e doar primul din serie, fiindcă postul este lung, ţine 40 de zile; oricum, ştim că vă veţi descurca, nefiind primul, nici ultimul. Succes şi poftă bună!

Comentarii