BCR vrea să acorde lecții de educație antreprenorială studenților de la TUIAȘI

duminică, 16 iulie 2017, 10:29
2 MIN
 BCR vrea să acorde lecții de educație antreprenorială studenților de la TUIAȘI

Conducerea Băncii Comerciale Române (BCR) a iniţiat o colaborare cu Alianţa Universităţilor Tehnice din România, întâlnirea având loc la Iaşi, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIAŞI). Reprezentanţii BCR, din partea căreia au venit preşedintele executiv pe România, Sergiu Manea, însoţit de directorul executiv al BCR Iaşi, Vlad Vitcu, s-au întâlnit cu rectorul TUIAŞI, prof.univ.dr.ing. Dan Caşcaval, şi prorectorul responsabil cu managementul resurselor, prof.univ.dr.ing. Marcel Istrate. 

 

În cadrul acestei întâlniri, reprezentanţii BCR şi-au arătat dorinţa construirii unui parteneriat cu Alianţa Română a Universităţilor Tehnice (ARUT) prin care să se înfiinţeze un colegiu consultativ tehnologic pentru întreaga ţară în care să se discute unele dintre cele mai importante subiecte legate de învăţământul tehnic. Rectorul TUIAŞI a spus că s-au trasat deja liniile generale pentru mai multe proiecte de colaborare cu BCR şi TUIAŞI. „Ei s-au oferit să fie mediatori între noi şi mediul economic. În sensul că ei să prezinte mediului economic şi oamenilor de afaceri problemele cu care se confruntă universităţile, din ce motive universităţile tehnice nu pot să asigure în acest moment numărul de absolvenţi de care este nevoie în industrie şi să prezinte totodată şi un punct de vedere al companiilor – ce fel de ingineri solicită, care să fie pregătirea lor şi în ce număr ar fi nevoie“, a declarat Caşcaval.

Reprezentanţii BCR au anunţat că vor să se implice activ într-o educaţie financiară sănătoasă, antreprenorială, a studenţilor. Rectorul TUIAŞI a menţionat că demersul BCR poate veni ca o completare a activităţilor desfăşurate în Centrul de consiliere al universităţii şi în proiectul cu privire la înfiinţarea unei Societăţi Antreprenoriale Studenţeşti. Pe lângă studenţi, de acest program de educaţie financiară ar putea beneficia şi angajaţii universităţii, care ar putea primi anumite repere cu privire la planificarea financiază de zi cu zi. Reprezentanţii BCR s-au angajat să sprijine financiar universitatea pentru organizarea manifestărilor care umează să marcheze împlinirea a 80 de ani de la înfiinţarea TUIAŞI, vor susţine financiar manifestările din toamnă cu prilejul întrevederii Consiliului Naţional al Rectorilor, dar vor oferi fonduri şi pentru renovarea unor spaţii didactice. 

Comentarii