De Business

Punem punctul pe știi

Cât vă costă un Revelion „în oraş”

luni, 14 decembrie 2015, 02:49
4 MIN
 Cât vă costă un Revelion „în oraş”

Un meniu de Revelion ajunge să depăşească 400 de lei în unele localuri din Iaşi. In ciuda preţurilor "piperate", multe restaurante din oraş sunt deja ocupate în totalitate.

Ieşenii s-au grăbit şi în acest an să-şi aleagă locul unde vor petrece noaptea dintre ani, astfel că unele localuri sunt deja ocupate în totalitate. Petrecerile de Revelion sunt intens promovate pe reţelele de socializare şi pe site-urile proprii ale localurilor, clienţii putând vedea imagini din interior sau detalii despre meniu şi programul petrecerii.

În Copou, la restaurantul Ristretto Ristorante, se organizează petreceri de Revelion în două săli, însă în salonul Raffaello, unde meniul pentru o persoană costă 300 lei, nu mai este niciun loc. Potrivit paginii de Facebook a evenimentului, în salonul Fererro încă se pot rezerva locuri din cele 190 disponibile iniţial, meniul pentru o persoană fiind de 350 lei. Şi la localurile Popas Păcurari şi Hunters Pub s-a dat startul rezervărilor pentru noaptea dintre ani. La restaurantul din Valea Lupului, meniul pentru o persoană costă 250 lei în sala mică, sala mare a localului fiind ocupată, iar în localul din Parcul Expoziţiei meniul este 170 lei/persoană. „Trecerea dintre ani va fi una memorabilă, exact ca petrecerile cu care v-am obişnuit! Alături de Dj. SEBY vom trece în noul an cu paharele de şampanie în mână. Bucatele atent pregătite vă vor încânta pe parcursul întregii nopţi. Open bar: apă, suc, cafea, vin, J&B şi Martini”, potrivit evenimentului organizat în mediul on-line de reprezentanţii restaurantului Popas Păcurari. La Little Texas din zona Moara de Vânt vor fi organizate patru petreceri tematice, una din ele fiind destinată copiilor, „Masquerade Ball Party”, cu un meniu de 120 lei şi multe surprize pentru copii.

La Glen Ross Ballroom va fi organizat „Casino Royal Party” unde meniul va costa 420 lei, în timp ce în restaurantul Little Texas va avea loc o petrecere tematică într-o atmosferă specifică Vestului Sălbatic: „Cowboys &Indians”. Fiecare persoană trebuie să plătească 290 lei pentru meniul texan şi spectacolul oferit de trupa de dans „The Sky”. Ultima petrecere, „The Golden Years Party”, va fi organizată în Alamo Ballroom, cea mai nouă sală de evenimente a complexului, unde un meniu costă 350 lei/persoană.

725 de lei, cu tot cu o noapte de cazare

La Hotelul Internaţional, în Magnum Ballroom şi Sofia Sky Lounge, fiecare persoană trebuie să plătească 380 lei, respectiv 280 lei pentru un meniu, însă toate locurile sunt deja ocupate. Aceeaşi situaţie se întâlneşte şi la hotelul Unirea unde se organizează două petreceri cu meniu de 220 lei şi petrecerea de la restaurantul Panoramic, situat la etajul al treisprezecelea al clădirii, unde meniul costă 350 lei. Tot 350 lei este meniul la hotelul Capitol, în timp ce în Breazu, la complexul La Castel, se organizează petreceri în mai multe săli, preţurile fiind între 170 lei şi 350 lei. La Motel Bucium se oferă pachete pentru două săli, în care sunt incluse atât cazarea, cât şi petrecerea de seară, preţurile fiind de 350 lei şi 425 lei.

În cazul în care există persoane care vor să servească masa şi să se cazeze şi în prima zi din noul an, preţurile pachetelor sunt de 650 lei, respectiv 725 lei. Tot din Bucium, singurul hotel de cinci stele din Iaşi, Pleiada, organizează în Atlas Hall petecerea de revelion, preţul pe care orice participant trebuie să îl plătească fiind de 385 lei. Şi în cele două săli de la hotelul Bellaria se organizează petreceri, preţul de acces fiind de 220 lei, respectiv 350 lei. La Hotelul Indiana din Târgu Cucu preţul de acces pentru o persoană este de 250 lei, în timp ce la restaurantul hotelului Eden preţul pentru un meniu este de 280 lei/persoană.

Ofertele cluburilor, mai ieftine

Tinerii ieşeni care nu vor să petreacă ultima noapte a acestui an într-un restaurant cu meniuri complete, pot alege din cluburile ieşene care organizează petreceri şi pun la dispoziţie doar oferte cu băuturi sau mici bufete suedeze. Spre exemplu, în clubul Cannabis din Super Copou, recent renovat, sunt disponibile 325 locuri, iar preţul de acces pentru o persoană este de 130 lei. La un meniu de patru persoane se oferă whiskey, vin, şampanie, ape şi sucuri. Petreceri se organizează şi în Fratelli Lounge & Club din Palas cu un meniu de 250 lei/persoană sau în clubul Fever din Podu Roş cu un cost al bonului de consumaţie de 80 lei şi se oferă şi gustări reci. Alte cluburi care vor fi deschise în noapte dintre ani sunt Coopers Club de la parterul Iulius Mall, Skin Music Lounge de pe strada Sfântul Lazăr sau Times de pe strada Codrescu, unde preţul de intrare este 190 lei şi se oferă un bufet suedez şi bon de consumaţie de 70 lei. De asemenea, în clubul viceprimarului Gabriel Surdu de pe strada Sfântul Lazăr, Oxford, preţul de acces este de 200 lei pentru platouri cu gustări reci şi free bar.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii