Comercianţii din Bazar s-au trezit cu târgul de maşini în parcare

sâmbătă, 10 ianuarie 2015, 02:54
2 MIN
 Comercianţii din Bazar s-au trezit cu târgul de maşini în parcare

Comercianţii şi ieşenii care doresc să meargă la Bazarul mutat de către muni­cipalitate de un an şi jumătate la baza dealului Cetăţuia se plâng de faptul că nu au locuri de parcare.

Acest lucru s-ar datora unui târg de maşini care a fost mutat provizoriu din dreptul Fabricii de Cherestea în parcarea ce trebuia să fie destinată clienţilor şi comercianţilor din Bazar. „Stau maşinile alea parcate şi pe câte două locuri, nu ai niciun loc să îţi laşi maşina. Cu autobuzul se ajunge şi aşa foarte greu, iar pentru cei puţini care vor să vină cu maşina nici nu mai au unde să şi-o lase“, a declarat Tatiana I., unul dintre comercianţii din Bazar.

La rândul lor, autorităţile locale susţin că târgul de maşini este aşezat provizoriu în parcarea de la Bazar, că urmează să fie mutat fie de partea cealaltă a podului, fie unde a fost înainte, însă acuză faptul că oamenii se plâng că le lipsesc lor, de fapt, locurile de parcare, şi nu clienţilor.

„Mutarea târgului acolo era cea mai simplă variantă. Prezenţa lui este o chestiune provizorie, sunt două variante, fie îl amenajăm de partea cealaltă a podului, fie îl mutăm într-o altă zonă. Oricum, oamenii se plâng pentru că nu au ei parcare cred, sunt unii care au un singur chioşc, dar două maşni. Târgul auto trebuia delimitat cu un gard, dar nu am vrut să fac o altă investiţie. Oricum nu se putea parca acolo unde sunt maşinile scoase la vânzare“, a declarat Cristi Stărică, directorul ECOPIAŢA S.A. din cadrul Primăriei.

Acesta susţine că, în locul respectiv, târgul ar trebui să ocupe doar jumătatea din dreapta a parcării, iar clienţii şi comercianţii să îşi parcheze maşinile în partea stângă.
 

Comentarii