Copilul vi se plictiseşte acasă, în vacanţă? Iată unde îl puteţi duce în această vară!

duminică, 13 iulie 2014, 11:21
4 MIN
 Copilul vi se plictiseşte acasă, în vacanţă? Iată unde îl puteţi duce în această vară!

Până la reînceperea şcolii, elevii care doresc să practice un sport în această perioadă au de unde alege.

Atât pentru fetiţe, cât şi pentru băieţi, Clubul „CSS Unirea“ din Târgul Cucu face înscrieri pentru cursul de autoapărare. La acest curs se pot înscrie atât copii cât şi adulţi.  La Clubul „KeumGang“ care se află în sediul clubului CSS Unirea din Târgul Cucu în prezent sunt 35 de copii şi 12 adulţi care vin periodic. Abonamentul pe lună, în sală, este de 60 de lei, şi include opt şedinţe, câte două pe săptămână. Pentru cine doreşte şi şedinte în aer liber există alt timp de abonament în funcţie de numărul de antrenamente. Costă 80 de lei antrenamentul cu o şedinţă în aer liber şi trei în sală şi 100 de lei cu patru şedinţe, dintre care două sunt în aer liber şi două în sală.

„La noi se învaţă artele marţiale, thai quan do, care este sport olimpic, inclusiv tehnicile de autoapărare. Se lucrează la echilibrarea copilului, sporirea încrederii, mobilitate şi lucruri care potenţează viaţa de zi cu zi. Aceştia îşi fac la noi prieteni noi, cunosc ţări noi, deoarece călătorim atât în afară cât şi în ţară“, a declarat Ionela Manea, reprezentantul Clubului „KeumGang“ din Iaşi.

Antrenamentele au loc în weekend, pentru copii, sâmbătă de la ora 9 la 11 şi duminică de la ora 10 la 12, iar pentru adulţi sâmbătă de la ora 11 la 13 şi duminică de la ora 12  la 14. Cei care doresc să se înscrie la aceste cursuri pot cere mai multe informaţii la următoarele numere de telefon: 0746.140.127 sau 0747.096.235.

Arta sabiei

Copiii pot învăţa şi un stil diferit de arte marţiale la Clubul Sportiv „Taekwondo Vip“ din Piaţa Unirii, şi anume arte marţiale koreene, taekwondo sportiv şi tradiţional, hapkido şi kumdo, unde copiii vor putea învăţa arta sabiei. Acest nou gen de arte marţiale este abia la începul, după spusele organizatorilor, aceştia fiind într-un proces de promovare. Aici, copiii vor învăţa să fie disciplinaţi, vor face suficientă educaţie fizică şi vor putea participa la diferite concursuri. Clubul se află vizavi de Poşta Română, iar pentru mai multe informaţii puteţi suna la numărul de telefon 0747.692.263. Antrenamentele se fac în fiecare luni şi miercuri, de la ora 17 la 18.

Cursul are în prezent înscrişi 25 de copii, este destinat tuturor începând cu vârsta de 3 ani şi se lucrează pe grupe de vârstă şi nivel de pregătire. Astfel, sunt patru categorii de vârstă, categoria 3-6 ani, categoria 6-12 ani, peste 12 ani şi categoria părinţi. Preţul unui abonament ajunge tot în jur de 60 de lei pe o lună pentru două şedinţe pe săptămână şi 80 de lei pentru trei şedinţe pe săptămână.

Cursuri de înot cu profesor: 200 lei

În această perioadă, o ofertă tentantă este şi la Unirea Spa, la cursurile de înot, unde pot lua cu un profesor primele lecţii. Pentru copii şedinţa costă 29 de lei, pentru 75 de minute de înot, însă la abonament preţul iese mai mic. Un abonament cu opt şedinţe costă 208 lei pentru copii, pe lună, şi între 160 şi 375 pentru adulţi. Aici însă preţurile diferă în funcţie de servicii. „Profesorul de înot este prezent la piscină zilnic, în intervalul 10 – 14.15, iar vârsta minimă pentru copii este de trei ani. Pentru părinţi nu avem cursuri cu profesor, doar abonament cu acces la piscină“, a declarat Cornelia Haghiac, directorul Unirea Spa din cadrul Complexului Hotelier Unirea. Pentru mai multe detalii puteţi suna la următoarele numere de telefon: 0232/205.018 (recepţie) sau 0232/205.016

Există însă şi cursuri de box, ciclism, haltere, popice, bowling, tenis şi şah la Clubul sportiv CFR, situat pe Şoseaua Naţională nr. 7-9. Pasionaţii de tenis pot încerca cele patru terenuri de tenis de câmp ale clubului, aici putându-se juca şi pe timp de noapte, deoarece au nocturnă. Acestea sunt în cartierul Alexandru cel Bun, lângă pasarela mică ce duce spre gară. Ora costă 20 de lei pe timp de zi şi 30 de lei pe nocturnă. Elevii de liceu pot opta pentru sala de culturism, unde sunt două tipuri de abomanent: trei şedinţe pe săptămână care costă 55 de lei sau 60 de lei pentru mai mult de trei şedinţe, în funcţie de capacitatea fiecăruia. Pentru detalii puteţi suna la numerele de telefon 0232/ 255.303 sau 0232/215.600, ori puteţi scrie un e-mail pe adresa  clubsportivcfr@yahoo.com. Acestea sunt însă doar câteva din locurile în care vă puteţi duce copilul în vacanţă, pentru a face mişcare. Cu siguranţă că, dacă nu v-a satisfăcut nicio ofertă, căutând, veţi găsi mult mai multe.

 

Comentarii