CSMS Iaşi a pierdut din nou. CJ, finanţator al echipei, vrea să ştie pe ce dă banii

sâmbătă, 04 octombrie 2014, 15:00
3 MIN
 CSMS Iaşi a pierdut din nou. CJ, finanţator al echipei, vrea să ştie pe ce dă banii

Reprezentanţii liberali din CJ acuză faptul că, deşi forul din care fac parte a alocat un milion de lei Fundaţiei Sportului Ieşean, nu a primit nici un raport de la începutul anului.

Consilierii judeţeni din PNL şi PDL cer socoteală Primăriei pentru modul în care cheltuieşte banii prin Fundaţia Sportului Ieşean. Aceştia au remarcat lipsa de performanţă a echipei de fotbal, în timp ce alte sporturi precum rugby, handbal şi volei nu ar fi la fel de bine susţinute de administraţie locală. Aceştia au solicitat Primăriei să desecretizeze activitatea şi cheltuielile de la Fundaţia Sportului Ieşean, la care contribuie cu bani şi Consiliul Judeţean.

Instituţia a alocat un milion lei pentru anul acesta, dar, conform consilierilor, habar nu are de activitatea din cadrul fundaţiei. „Acu­zăm totala lipsă de transparenţă. CJ este membru al Funda­ţiei şi la începutul anului prin bugetul judeţului am avut o alocare de 10 miliarde de lei (n.r., lei vechi) pentru această fundaţie, şi iată că suntem în luna octombrie şi nici până în pre­zent nu ni s-a prezentat un raport cu privire la modul în care au fost cheltuiţi aceşti bani, un raport al Consiliului Director al Fundaţiei, nu cunoaştem priorităţile acestei fundaţii, nu cunoaştem absolut nimic“, a declarat Eduard Boz, li­derul consilierilor judeţeni PNL.

Conform acestuia, aleşii judeţeni nu au fost convocaţi la nicio şedinţă a Consiliului Director şi nu au aprobat niciun raport de activitate în ultimii şapte ani, sau vreo alocare financiară. „Performanţa nu poate fi făcută atâta timp cât finanţările se fac pe ascuns, nu cunoaştem salariile care sunt la clubul sportiv, nu cunoaştem salariile antrenorului, nici a managerilor de acolo. Nu putem admite să nu ştim ce se întâmplă cu banii noştri“, a mai spus Boz.

Consilierul liberal mai susţine că echipa de fotbal este un vector electoral pentru că promovează doar în anii electorali. Şi Cătălin Moroşanu, consilier judeţean PDL, a semnalat faptul că celelalte sporturi din Iaşi nu primesc bani de la Primărie. „Am fost în toată lumea, am văzut săli de sport, am văzut cum se face performanţă. Chiar şi Sala Sporturilor din Iaşi, mai are puţin şi se dărâmă. Iaşul are nevoie de o nouă sală polivalentă în care să se facă performanţă, copiii să facă sport. Suntem într-o situaţie foarte gravă. Suntem pe ultimul loc din ţară cu echipa de fotbal“, a spus Mo­roşanu.

Acesta a dat exemplul oraşului Craiova, condus de Olguţa Vasilescu, „colega domnului primar Nichita“, care are o sală polivalentă modernă şi tocmai a semnat contractul de finanţare pentru un stadion nou de 55 de milioane de euro. În final, aceştia au cerut o întâlnire de urgenţă cu toţi membrii Fundaţiei, care să prioritizeze finanţările din sportul ie­şean, precum şi un raport financiar asupra fundaţiei şi a activităţii sale. „Ne­respectarea statutului fundaţiei, neconvocarea la şedinţe şi lipsa de transparenţă poate face obiectul şi unor anchete“, a conchis Eduard Boz.
 

Comentarii