Curtea Constituţională, sesizată într-un proces al primarului comunei Dobrovăţ

marți, 19 ianuarie 2016, 18:13
1 MIN
 Curtea Constituţională, sesizată într-un proces al primarului comunei Dobrovăţ

Magistraţii Tribunalului Iaşi au admis sesizarea Curţii Constituţionale solicitată de către doi bărbaţi judecaţi în dosarul în care cap de afiş este primarul comunei Dobrovăţ, Cătălin Martinuş.

Gaby Pătlăgică şi Ionel Cîşlaru invocă faptul că articolul din Codul de Procedură Penală în care se legiferează începerea urmăririi penale ar fi neconstituţional. Solicitarea lor urmează să fie analizată de judecătorii constituţionali. În acest dosar, potrivit rechizitoriului, în perioada 2008-2009, primarul Martinuş ar fi falsificat mai mult documente prin care se atestau fapte neadevărate, documente ce ar fi fost depuse la APIA în vederea obţinerii unor subvenţii.

„În acelaşi scop, au fost depuse la APIA Iaşi şi două contracte de comodat încheiate de inculpatul Martinuş Cătălin-Iulian cu preşedinţii a două asociaţii de crescători de animale, prin care se atribuiau acestora, în folosinţă cu titlu gratuit, o suprafaţă de 322,40 hectare din păşunea comunei Dobrovăţ (teren aflat în domeniul privat al comunei Dobrovăţ, judeţul Iaşi), fără ca încheierea celor două documente să se fi întemeiat pe vreo hotărâre a Consiliului Local“, au precizat procurorii DNA.

Anchetatorii au dispus punerea sub sechestru a mai multor bunuri aparţinând lui Martinuş şi celorlalţi inculpaţi, până la concurenţa sumei de 149.000 de lei.

Comentarii