De astăzi vor fi mai puţine autobuze, tramvaie şi microbuze în oraş

sâmbătă, 22 iunie 2013, 01:50
2 MIN
 De astăzi vor fi mai puţine autobuze, tramvaie şi microbuze în oraş

RATP a anunţat că trece începând chiar de astăzi la programul de vară.

Transportul în comun trece de astăzi la programul de vară. Şefii RATP vor scoate la stradă mai puţine mijloace de transport în comun. Acestea vor fi reduse cu 20-25%, motivat de încheierea anului şcolar şi de plecarea studenţilor din oraş. Ieşenii vor avea la dispoziţie 65 de autobuze, 33 de tramvaie, 15 microbuze şi 26 de autobuze Unistil. În zilele de weekend vor circula la stradă un număr de 28-30 tramvaie, 60-65 autobuze şi 11-13 microbuze.

„Odată cu vacanţa elevilor şi cu faptul că studenţii au cursurile pe final şi nu mai folosesc transportul public în comun atât de mult, intrăm pe programul de vară. Vom reduce numărul de unităţi care circula la orele de vârf şi câte o tură sau două pe traseele de autobuz 19, 28, 41, 42 şi 43, traseele de tramvai 2 şi 5, respectiv traseul 20 de microbuz. Din experienţa anilor anteriori, prin reducerea utilizatorilor şi a mijloacelor de transport, timpii de aşteptare nu vor fi măriţi considerabil“, a specificat Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al RATP.

Ieşenii care folosesc transportul în comun ar trebui să aştepte în staţii cu 2 minute până la 5 minute în plus. Din cauza şantierelor şi a traficului aglomerat din oraş, călătorii pot aştepta şi câte 15 minute în staţii până la sosirea mijlocului de transport dorit.

Mijloacele de transport în comun vor circula după program de sâmbătă în zilele de 24 iunie şi 18 august, atunci când sunt sărbători legale şi bugetarii au zile libere.

Comentarii