Demisie neaşteptată a unui deputat ieşean

miercuri, 22 mai 2013, 01:50
4 MIN
 Demisie neaşteptată a unui deputat ieşean

Viorel Blăjuţ a demisionat din grupul parlamentar al PPDD, invocând „gaşca“ partidului, care face altă politică decât cea a lui Dan Diaconescu. El a anunţat că nu va trece la alt partid. Reacţia conducerii PPDD Iaşi a fost una ridicolă.

Mişcări de trupe în politica ieşeană. Deputatul Viorel Blăjuţ, unul dintre cei trei parlamentari ai filialei locale, a demisionat din grupul parlamentar PPDD, anunţul fiind făcut alături de alţi patru colegi, în plenul Camerei Deputaţilor. Deputatul a explicat, într-o scri­soare deschisă, că a părăsit grupul deoarece „gaşca“ de la vârful organizaţiei centrale „gâtuie partidul, transformându-l într-o feudă, iar noi, ceilalţi, suntem trataţi precum iobagii“. Blăjuţ este nemulţumit şi de faptul că parlamentari de succes nu au acces la funcţii în cadrul partidului, care se dau numai „în gaşcă“. Totodată, el acuză că parlamentarii nu ar fi consultaţi atunci când sunt luate deciziile importante. În schimb, deputatul susţine că-şi va asuma în continuarea idealurile lui Dan Diaconescu, pentru care ar fi intrat în primul rând în acest partid. „Am intrat anul trecut în PPDD, fiind convins că Dan Diaconescu este singurul politician care-l poate înlocui pe Traian Băsescu la cârma României. Idea­lurile politice în care crede Dan Diaconescu, şi pe care mi le asum şi eu, nu fac parte din proiectele de viitor ale partidului. Timp de jumătate de an, nu s-a făcut nimic în acest sens“, a declarat Blăjuţ. Deputatul a expus în scrisoare şi lipsurile organizaţiei de la Iaşi. Blăjuţ l-a numit pe Vlad Hogea, preşedintele PPDD Iaşi, „un păduche“ care speră la ciolan. „Sper că şi la Iaşi indivizi precum Vlad Hogea sau Alin Aivănoaie să lase locul altora, mai ales că au pierdut alegerile, singurul test în care poţi să demonstrezi că eşti un politician competent. Stai în frunte dacă ai rezultate, nu ca un păduche sperând că la următoarele alegeri te alegi cu un ciolan. Am intrat în politică să alungăm ciocoii din fruntea ţării, dar îi avem la noi în partid. Dacă Vlad Hogea şi-ar fi ales cel mai greu colegiu din Iaşi, aşa cum Diaconescu s-a bătut cu Ponta la Târgu Jiu, şi ar fi obţinut măcar jumătate din voturile obţinute de acesta, atunci ar fi fost şi preşedintele meu, chiar dacă nu este parlamentar“, spune Viorel Blăjuţ.
Ca răspuns însă, conducerea filialei ieşene a avut a avut o reacţie cel puţin deplasată. Preşedintele PPDD Iaşi, Vlad Hogea, spune că Blăjuţ „a intrat în Parlament pe voturile mele şi ale altora. Eu am tras partidul în sus şi la alegerile locale, şi la cele parlamentare, iar organizaţia Iaşi a fost peste media partidului la locale şi parlamentare“. Totodată, el a salutat plecarea lui Blăjuţ, pe care o consideră „un câştig, şi nu o pierdere“. „Este sub demnitatea mea să mă cobor la nivelul unor indivizi care, dacă ar fi candidat indepenenţi, nu ar fi intrat niciodată în Parlament, iar acum, la doar câteva luni de la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor, se erijează în lupi moralişti. PPDD nu pierde, ci câştigă prin plecarea pe uşa din spate a politicii ieşene a domnului Viorel Blăjuţ“, a declarat Vlad Hogea. Parlamentarul demisionar a declarat că nu se va implica în niciun alt proiect politic, spunând că va rămâne independent. „Închei această scrisoare deschisă către ieşenii care m-au votat, către colegii din partid care gândesc ca mine şi către toţi colegii din partid de la Iaşi, rugându-i să înţeleagă gestul meu de a mă separa în Parlament de un grup care nu mai reprezintă Partidul Poporului, promiţându-le că nu mă voi transfera la USL niciodată  şi că-l voi susţine necondiţionat pe Dan Dioconescu în toate proiectele sale politice“, a încheiat el scrisoarea deschisă. „Pe plan local, vreau să duc mai departe ceea ce am promis oamenilor. Nu mă afiliez la niciun grup care pleacă la PSD. Voi rămâne independent şi-mi voi duce la capăt promisiunile“, a mai declarat Blăjuţ pentru „Ziarul de Iaşi“.
Deputatul Viorel Blăjuţ a demisionat din plenul Camerei împreună cu colegii Ion Scheau din Arad, Ovidiu-Ioan Dumitru din Bucureşti, Mihai Aurelian, din diaspora, şi Marian Cristinel, din Vâlcea.

Comentarii