Descoperire macabra 20 de ani. Groapa comuna cu peste 360 de schelete (FOTO)

sâmbătă, 02 noiembrie 2013, 17:29
1 MIN
 Descoperire macabra 20 de ani. Groapa comuna cu peste 360 de schelete (FOTO)

In Bosnia a fost descoperită o groapă comună cu 360 de cadavre umane, la două decenii după masacrul făcut din motive etnice de soldaţii sârbi împotriva populaţiei bosniace. Aceasta ar putea fi cea mai mare groapă comună din războiul sârbo-bosniac.

Rămăşiţele au fost descoperite la Tomasica, luna trecută, la aproximativ 300 de km de capital Bosniei, Sarajevo. Autorităţile se aşteaptă ca numărul cadavrelor descoperite să crească, potrivit dailymail.

Groapa comună are 10 metri adâncime şi 5000 de mp. Conflictul din fosta Iugoslavia a fost cel mai sângeros război purtat după cel de-al doilea război mondial. Între130.000 – 140.000 de oameni au fost ucişi în cei patru ani de război, cele mai multe victime fiind în Bosnia. La finalul confruntărilor mai mulţi actori principali au fost acuzaţi de crime de război de Tribunalul Internaţional.La Tomasica, sârbii ortodocşi au ucis bosniacii musulmani şi croaţii catolici. Multe victime au fost ucise în stil nazist. În clipa de faţă se fac analize ale ADN-urilor pentru a se identifica victimele.Victimele erau ucise în sate şi aduse în aceste gropi commune pentru a fi îngropate, dar au fost descoperite şi gloanţe, ceea ce indică faptul că unele erau în viaţă şi executate în acest loc.

gandul.info

Comentarii