Deznodământ neprevăzut la Eurobasket

marți, 19 septembrie 2017, 01:43
2 MIN
 Deznodământ neprevăzut la Eurobasket

Slovenia a devenit campioană europeană, după o finală câştigată la Istanbul  în faţa Serbiei. La ultimul meci pentru naţionala sa, Goran Dragic a fost desemnat MVP-ul competiţiei

 

 

Naţionala de baschet masculin a Sloveniei a câştigat, în premieră, duminică, la Istanbul, titlul european, după ce a învins în finala competiţiei reprezentativa Serbiei, cu scorul de 93-85 (56-47). Principalii marcatori ai finalei au fost Dragic 35 puncte, Prepelic 21, pentru Slovenia, respectiv Bogdanovic 22 şi Macvan 18 puncte, pentru Serbia.

Slovenia a câştigat pentru prima dată în istoria sa titlul european, în timp ce Serbia şi-a trecut în cont a doua medalie de argint, după cea din 2009. Slovenia, care nu figura printre favorite înaintea competiţiei, a devenit prima campioană continentală care încheie turneul fără nicio înfrângere după Lituania, care a realizat o performanţă asemănătoare în 2003.  O altă premieră este că finala de la Istanbul a fost prima din istoria competiţiei între două naţiuni ex-iugoslave. .

Slovenul Goran Dragic, coordonatorul de joc al echipei Miami Heat, a fost desemnat cel mai valoros jucător (MVP) al competiţiei, pe parcursul căreia a reuşit o medie de 22,6 puncte şi 5,1 pase decisive. în finala cu Serbia, Dragic a înscris 35 de puncte, fiind unul dintre principalii artizani ai victoriei naţionalei ţării sale. Pentru Dragic, acesta a fost ultimul meci în naţionala Sloveniei.  Echipa ideală a Eurobasket 2017 este următoarea: Goran Dragic (Slovenia), Aleksei Şved (Rusia), Bogdan Bogdanovic (Serbia), Luka Doncic (Slovenia); Pau Gasol (Spania).

În finala mică s-a impus Spania în faţa Rusiei, cu scorul de 93-85 (45-28), meciul fiind şi ultimul pentru căpitanul ibericilor, Juan Carlos Navarro. Spania câştigase titlul european în 2015. La Eurobasket a participat şi naţionala României, care a încheiat grupa C de la Cluj pe ultimul loc, cu cinci puncte, ratând optimile de finală, cu cinci înfrângeri în faţa Spaniei, Croaţiei, Muntenegrului, Ungariei şi Cehiei. 

Comentarii