Marius Vulpe va prelua funcţia, interimar, din 1 august

Directorul Penitenciarului Iaşi, numit şef peste toate închisorile din România

sâmbătă, 16 iulie 2016, 01:55
2 MIN
 Directorul Penitenciarului Iaşi, numit şef peste toate închisorile din România

 

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a anunţat ieri după-amiază că actualul director al Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Iaşi, Marius Vulpe, va fi numit, cu caracter interimar, director al Agenţiei Naţionaţionale a Penitenciarelor. Vulpe va ocupa această funcţie după ce actualul director al acestei instituţii, Cătălin Bejan, a anunţat că se va pensiona.

„De la 1 august i-am spus domnului Vulpe că are posibilitatea să desemneze o echipă de doi adjuncţi pentru a îi înlocui pe cei doi care sunt în concediu medical. Am hotărât să constituim un grup din maximum cinci directori de penitenciare. Acest grup va conlucra cu conducerea ANP", a declarat Raluca Prună, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Marius Vulpe este unul dintre cei mai vechi directori de penitenciare din Iaşi, el fiind singurul, potrivit ministrului Prună, care nu ocupă funcţia cu caracter interimar. El este director al penitenciarului din Iaşi din 2006. Cei 10 ani de management de la puşcăria ieşeană nu au fost lipsiţi de cotroverse.

Mai mult, angajaţi de-ai săi au precizat, de-a lungul timpului, că directorul le-ar fi spus să nu mai ofere informaţii din interiorul unităţii, după ce presa ieşeană a publicat mai multe articole negative cu privire la activitatea lui Vulpe. Un exemplu este situaţia din 2013, atunci când Vulpe a fost acuzat de ziarele din Iaşi că l-ar favoriza pe fostul baron Relu Fenechiu, după ce s-a aflat că acesta a fost încadrat la grad sporit de risc şi cazat într-o celulă separată de a celorlaţi puşcăriaşi. Vulpe a mai fost reclamat la diferite instituţii şi de mai mulţi angajaţi

de-ai săi pentru presupuse favoritisme, dar şi pentru că nu ar face demersuri pentru ca subalternii săi să primească toate drepturile legale.

 

Comentarii