Doar 14 posturi la Iaşi pentru rezidenţii care iau examenul luna viitoare

sâmbătă, 10 octombrie 2015, 01:53
2 MIN
 Doar 14 posturi la Iaşi pentru rezidenţii care iau examenul luna viitoare

Ministerul Sănătăţii a scos la concurs pentru rezidenţiatul de anul acesta de la Iaşi 474 de locuri, din care doar 14 posturi sunt în judeţul Iaşi, restul fiind în regiune. În sesiunea din 2015, absolvenţii universităţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie vor putea concura pe un număr de 3.388 locuri şi posturi pentru medicină, 263 locuri pentru medicină dentară şi 152  locuri pentru farmacie.  

La fel ca în anii trecuţi, concursul se va desfăşura, decentralizat, în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii pentru judeţul Iaşi au fost distribuite 474 de locuri, din care 380 sunt la medicină, 58 la dentară şi 36 la farmacie. În privinţa posturilor, Iaşul are distribuite 14. Cele mai multe, 12, sunt disponibile la Spitalul de Boli Cronice “Sf. Ioan” din Târgu Frumos, şi alte două la Institutul Naţional de Sănătate – filiala Iaşi.
 
Absovenţii care au optat la examen pentru un post vor avea la finalul rezidenţiatului un loc de muncă asigurat, iar cei care s-au luptat doar pentru un loc vor fi liberi de contract la sfârşitul pregătirii. Examenul de rezidenţiat se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore.
Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu şi se va calcula la nivelul fiecărui centru universitar în care se organizează concursul. Înscrierile pentru rezidenţiat se vor face până la data de 23 octombrie 2015, orele 15, la direcţiile de sănătate publică sau la ministerele cu reţea proprie, după caz.
Concursul va fi organizat duminică, 15 noiembrie, iar tematica de concurs şi bibliografia aferentă sunt cele de anul trecut.
 

Comentarii