Elevii incep astazi scoala: Evaluarile de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a, pentru prima oara la nivel national

luni, 10 februarie 2014, 10:49
2 MIN
 Elevii incep astazi scoala: Evaluarile de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a, pentru prima oara la nivel national

Elevii revin astazi la scoala, dupa o vacanta intersemestriala de o saptamana. Printre noutati se numara sustinerea la nivel national a evaluarilor de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a, precum si simularile pentru Bacalaureat organizate pentru elevii claselor a XI-a. Inceputul semestrului scolar aduce incheierea mediilor in judetele in care cursurile au fost suspendate inainte de vacanta, din cauza ninsorilor abundente si a viscolului.

Spre deosebire de anul trecut, anul scolar 2013-2014 este impartit in doua semestre aproximativ egale ca durata, iar vacanta de iarna nu a mai fost vacanta intersemestriala. Semestrul al doilea incepe luni, 10 februarie, si se incheie pe 20 iunie. Pentru elevi, anul scolar in curs are 36 de saptamani de cursuri, insumand 176 de zile lucratoare.

Semestrul al II-lea

Cursuri: luni, 10 februarie 2014 – vineri, 11 aprilie 2014

– Saptamana Scoala Altfel: 7 – 11 aprilie 2014

Vacanta de primavara: sambata, 12 aprilie 2014 – marti, 22 aprilie 2014

Cursuri: miercuri, 23 aprilie 2014 – vineri, 20 iunie 2014

Vacanta de vara: sambata, 21 iunie 2014 – duminica, 14 septembrie 2014

Tezele din semestrul al II-lea al anului scolar 2013-2014 se sustin, de regula, pana la data de 23 mai 2014.

Ce ii asteapta pe elevi in semestrul al II-lea: Evaluarile la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a se vor face la nivel national

Incepand de anul acesta scolar, din luna mai 2014, evaluarile la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a se vor face la nivel national, cu subiecte unice, asa cum prevede Legea Educatiei Nationale. Pana acum, timp de doi ani, aceste evaluari au fost facute numai in anumite scoli, fiind un program pilotat. Legea mai prevede, insa, ca rezultatele obtinute la aceste testari sa fie trecute in portofoliul educational al fiecarui elev, dar acest instrument de evaluare continua a elevilor nu a fost inca elaborat de Ministerul Educatiei.

Elevii de clasa a II-a vor fi testati la scris-citit si matematica, elevii de clasa a IV-a – la limba romana/ limba materna – intelegerea textului scris si matematica, iar elevii de clasa a VI-a – la limba si comunicare, respectiv matematica si stiinte.

Rezultatele obtinute de elevi NU se trec in catalog, ci stau la baza realizarii de catre profesori a unor planuri individualizate de invatare si sunt aduse la cunostinta parintilor elevilor.

 

Citeste mai multe pe Hotnews.ro

Comentarii