EXCLUSIV: Ruşine! Şeful de la Permise, prins beat criţă la volan (FOTO&VIDEO)

sâmbătă, 15 februarie 2014, 04:01
4 MIN

UPDATE: Prefectul Iașului, Romeo Olteanu, a fost sunat în cursul dimineții de Raed Arafat, șeful al Departamentului pentru situații de urgență creat recent în cadrul Ministerului pentru Afaceri Interne, pentru a da explicații în cazul colonelului Tudor Minea. Raed Arafat a cerut explicații despre conduita colonelului și a cerut statul de personal pentru a verifica activitatea lui Minea. 

”Mi s-a raportat și mie despre domnul Minea, că se așteaptă rezultatele probelor biologice. Pot însă să precizez că în ultimii 10 ani, domnul Minea nu a avut nici o abatere. Luni se va hotărî dacă Minea va fi chemat la București pentru a da explicații sau va fi trimisă la Iași Comisia de Disciplină. Eu cred că va fi chemat la București”, a declarat pentru Ziarul de Iași Romeo Olteanu, prefectul Iașului.

Potrivit acestuia, anul viitor, colonelul Minea ar fi avut dreptul să se pensioneze.

…….

Un cutremur de magnitudine mare zguduie poliţia ieşeană! Colonelul Tudor Minea, şeful Serviciului de Înmatriculări şi Permise din Iaşi, a fost prins noaptea trecută beat criţă la volanul autoturismului său Volkswagen. Mai multe surse din anturajul acestuia au spus că ieri ar fi fost ziua lui. Minea a fost tras pe dreapta de un echipaj de poliţie de la Biroul Rutier la ora 23.45, chiar în faţa benzinăriei Unistil de lângă staţia de ambulanţe din zona Tudor Vladimirescu. Iniţial, comisarul şef a refuzat să sufle în etilotest dar s-a răzgândit şi a acceptat să coopereze. După ce a suflat în aparatul Drager a reieşit o concentraţie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din primele informaţii, se pare că Tudor Minea venea de pe bulevardul Primăverii. Pe bulevard se află sediul Serviciului de Înmatriculări şi Permise, existând posibilitatea ca acesta să fi băut chiar acolo, în incinta instituţiei pe care o conduce.

Poliţiştii l-au transportat pe Minea la Spitalul de Neurochirurgie unde a acceptat să i se preleveze o probă de sânge, apoi încă una după o oră. În jurul orei 2.30, acesta a fost adus la sediul Poliţiei Rutiere. Ruşinat, colonelul a solicitat agenţilor de poliţie să fie introdus în sediu pe uşa din lateralul clădirii, mai întunecoasă, pentru a nu fi recunoscut de persoane care s-ar fi aflat în interior. “Voi v-aţi făcut treaba, asta este”, le-a spus agenţilor de poliţie, cărora le-a cerut voie să mai fumeze o ţigară înainte să intre în clădirea Poliţiei. El a încercat să intre rapid în biroul poliţiştilor pentru a da declaraţii, iar în drumul său s-a izbit de un perete, pe care nu l-a putut evita. Întrebat de reporterii Ziarului de Iaşi care este motivul prezenţei sale la Poliţie, acesta a făcut un semn cu mâna şi a răspuns că nu ştie. În jurul orei 3, acesta a ieşit repede din biroul agenţilor şi aproape a luat-o la fugă pentru a nu fi fotografiat. “Nu am ce să spun”, a declarat Minea fără să întoarcă privirea. După ce a parcurs câţiva zeci de metri, nervos, comisarul şef s-a oprit şi şi-a aprins o ţigară, după care a plecat grăbit, pe jos, acasă.

Comisarul a plecat acasă fără permisul de conducere, iar pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influenţa alcoolului. “Pe numele şoferului a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de conducere sub influenţa alcoolului. A fost oprit de un echipaj de poliţie care se afla într-o acţiune pentru depistarea şoferilor băuţi”, a precizat un reprezentant al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, care a preferat să-şi păstreze anonimatul. Cel mai probabil, în urma rezultatului IML, concentraţia din sânge a comisarului şef va fi de aproximativ 1,60 mg/l alcool pur, aproape dublul permis de lege, care este de 0,80 mg/l.

Tudor Minea este unul dintre cei mai cunoscuţi şefi de poliţie din Iaşi, dar şi unul dintre cei mai longevivi. În decursul timpului, Tudor Minea a strâns o avere “frumuşică”. Potrivit declaraţiei sale de avere, el are două apartamente în Iaşi, patru terenuri în alt judeţ şi două conturi în bancă, dintre care unul de 74.000 şi un altul de 1.550 dolari, ambele administrate de Banca Comercială Română. În decursul anului 2012, Minea a încasat salarii pentru funcţia pe care o deţine în valoare de 70.000 de lei, iar soţia, de 37.000 de lei.

Comentarii