Fată de 13 ani, în stare gravă la spital după ce a căzut de la etajul zece

miercuri, 29 martie 2017, 15:04
3 MIN
 Fată de 13 ani, în stare gravă la spital după ce a căzut de la etajul zece

O fată de 13 ani din Galaţi a ajuns, miercuri, în stare gravă la spital, după ce a căzut de la etajul zece al blocului în care locuieşte, poliţiştii demarând o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs incidentul.

Fata în vârstă de 13 ani este elevă în clasa a şaptea la Şcoala numărul 17 din municipiul Galaţi, dar nu mai mersese la cursuri în ultimele zile, iar miercuri, în circumstanţe deocamdată rămase necunoscute, a căzut de la etajul zece al blocului în care locuieşte cu familia. ”Eleva nu a mai venit la cursuri de câteva zile, din discuţiile pe care le-am avut cu dirigintele şi directoarea şcolii. Din ce ştim a căzut de la bloc, de la etajul zece. Era acasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, Oana Enache. Eleva a fost transportată în stare gravă la Spitalul de Copii din Galaţi şi ulterior transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă unde medicii încearcă să-I salveze viaţa.

”Fetiţa este în stare extrem de gravă, căzută de la înălţime, s-a stabilizat hemodinamic şi respirator, s-au efecutat toate investigaţiile paraclinice. Are extrem de multe leziuni, a fost transferată către Spitalul de Urgenţă pentru stabilizare. Pacienta are multiple leziuni, la abdomen şi torace”, a afirmat, Roxana Doroftei, medic specialist de la Spitalul de Copii. Reprezentanţi ai Şcolii numărul 17 au spus că eleva a lipsit nemotivat de la şcoală începând de vineri şi că obişnuia să mintă. Astfel, directoarea şcolii, Anca Barbu, a afirmat că eleva nu a lăsat dirigintelui numerele de telefon reale ale părinţilor, iar profesorul a încercat fără succes să ia legătura telefonic, de mai multe ori, cu aceştia, când a văzut că fata absentează. Miercuri, la recomandarea directoarei, dirigintele a mers la domiciliul familiei.

”Fata ne spusese că tatăl e plecat la muncă în altă localitate, la Mangalia, dar nu era aşa. Dirigentele a plecat astăzi la domiciliu, la recomandarea mea, şi acolo a găsit-o numai pe ea. A zis că are probleme cu burtica şi de asta nu a venit la şcoală. Când a coborât dirigentele din bloc s-a întâlnit cu tatăl care venea cu o sacoşă acasă şi i-a spus că nu are probleme cu burtica, dar ştia că şcoala are program redus, lucru care nu era adevărat. Ea minţea cam mult. Între timp – nu ştim dacă până a coborât diriginetele sau până a ajuns tatăl sau tatăl era de faţă – se pare că a făcut gestul acesta”, a afirmat Anca Barbu.  Totodată, profesorii suspectează că fata, care nu era sociabilă, îşi făcuse un anturaj format din tineri consumatori de substanţe interzise. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, Andreea Rogojină, a declarat că poliţiştii au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care eleva a căzut de la înălţime. Surse din rândul anchetatorilor afirmă că este foarte posibil să fie vorba despre o tentativă de suicid.

    

Comentarii