Femeia muşcată de câini la Ciric a primit încă o doză de vaccin antirabic

luni, 12 decembrie 2016, 02:57
2 MIN
 Femeia muşcată de câini la Ciric a primit încă o doză de vaccin antirabic

La o săptămână de la evenimentul tragic, ieşeanca sfâşiată de câini se luptă cu coşmarurile şi cu durerile provocate de rănile adânci. Gheorghe Butnariu, soţul Elenei Tudosă, a relatat că, în timp ce medicii sunt optimişti privind evoluţia pacientei, femeia resimte zilnic dureri în locurile în care a fost muşcată de câini. Mai mult, ieşeanca nu a reuşit să-şi găsească liniştea şi visează în continuare că este atacată de animale. 

„Din unele locuri, unde muşcăturile sunt mai adânci, a început să-i curgă lichid. Este dureros mai ales pentru ea, dar şi pentru mine când văd prin ce trece. Medicii au spus atunci la grabă că sunt cel puţin 40 de muşcături. Eu vă spun că sunt între 50 şi 60. Picioarele şi spatele sunt nenorocite, doar faţa, capul şi abdomenul au scăpat. Este cumplit”, a precizat Gheorghe Butnariu. Bărbatul a mai precizat că victima a mai făcut o doză de vaccin antirabic, conform schemei terapeutice indicate de medicii infecţionişti. „Acum a făcut a treia sau a patra doză, mai are până la cinci-şase şi sperăm că pericolul rabiei este înlăturat complet”, a mai precizat soţul pacientei.

Elena Tudosă, în vârstă de 51 de ani, a fost atacată de o haită de câini maidanezi aciuată lângă lacul Veneţia din oraş, duminică – 5 decembrie. Femeia a fost sfâşiată de 15-20 de câini dimineaţa, în timp ce se întorcea cu apă de la un izvor. „Au sărit pe mine, m-au doborât şi au tras mai ales de picioare. Un câine mai mic a sărit şi la cap, dar am prins şapca şi l-am aruncat cu tot cu ea. Erau vreo 15-20 de câini. Am crezut că mor acolo. Noroc de bătrâna care a auzit cum ţipam. Trebuie făcut neapărat ceva pentru că prin zonă mulţi tineri aleargă, unii copii se joacă pe acolo, plus că suntem câţiva oameni care mergem după apă“, a relatat victima pentru „Ziarul de Iaşi” (VEZI AICI).

Iniţial, pacienta a fost internată în clinica III de chirurgie de la Spitalul „Sfântul Spiridon”. Ulterior, după ce victima a prezentat febră, femeia a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase, acolo unde urmează schema antirabică, cu vaccin antirabic, nu şi cu ser antirabic. „Odată cu cazul victimei ne-am interesat şi la Unifarm care este situaţia, când primim doze de ser antirabic. Ne-au spus că au numai 6 fiole şi că trimit în teritoriu doar atunci când pacientul are sigur rabie. Încă nu ştim când vor fi refăcute stocurile spitalului“, a subliniat dr. Mihnea Hurmuzache. În 2016, Spitalul de Boli Infecţioase a luat în evidenţă 1.283 de ieşeni muşcaţi de animale, 955 fiind vaccinaţi împotriva rabiei.  

Comentarii