De Business

Punem punctul pe știi

Fermierii au două săptămâni să ceară ajutorul pentru motorină

miercuri, 22 iulie 2015, 01:50
1 MIN
 Fermierii au două săptămâni să ceară ajutorul pentru motorină

Fermierii ieşeni care vor să primească ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură trebuie să se prezinte la Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) până pe 3 august.

Potrivit APIA Iaşi, Ordinul Ministerului Agriculturii pentru aprobarea formularelor şi procedurilor de primire a cererilor a fost publicat pe 14 iulie, iar în termen de 15 zile lucrătoare se depune cererea de acord prealabil pentru finanţare pentru anul 2015. „Cererea de acord prealabil pentru finanţare se depune anual, pentru fiecare an calendaristic aferent perioadei de aplicare a schemei de ajutor de stat reglementat prin Hotărârea Guvernului nr.1174/2014, respectiv 2015-2020 inclusiv. Persoanele fizice pot fi acceptate ca potenţiali beneficiari ai prezentei scheme dacă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data primirii notificării privind acordul prealabil, dar nu mai târziu de data depunerii primei cereri trimestriale, se autorizează ca persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală”, potrivit unui comunicat de presă al APIA Iaşi.

Pentru a beneficia de ajutorul de stat, fermierii trebuie să îndeplinească diferite condiţii, în funcţie de sectorul în care activează, respectiv vegetal, zootehnic sau îmbunătăţiri funciare, informaţiile complete putând fi obţinute de pe site-ul APIA sau de la sediile instituţiei. Pentru anul 2015, prima cerere de plată însumează cantităţile de motorină utilizate în trimestrele I şi II ale anului 2015.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii