Fiu de preot, departe de cele sfinte! Trimitea fete din Iaşi să se prostitueze

marți, 01 iulie 2014, 01:57
2 MIN
 Fiu de preot, departe de cele sfinte! Trimitea fete din Iaşi să se prostitueze

Doi traficanţi au primit pedepse cu executare în timp ce alţi doi au scăpat de puşcărie. Fiul de preot era chiar cel ce conducea gruparea.

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au finalizat ieri un dosar de trafic de carne vie în care au fost judecate patru persoane, printre care şi un fiu de preot. Judecătorii au decis ca Aron Paraschiv Trifan, de 30 de ani, din judeţul Mureş, fiu de preot, să fie condamnat la şapte ani de puşcărie, Vasile Savin, din Satu Mare, a primit şase ani de închisoare, în timp ce Constantin Trifan şi Vasile Tămăşan au primit fiecare aproape trei ani de închisoare cu suspendare.

Cei patru au fost inculpaţi într-un dosar foarte vechi, în care anchetatorii i-au acuzat că ar fi pus pe picioare o reţea de trafic de persoane în care victime au fost şi mai multe tinere din zona Moldovei. Traficanţii alegeau în general fete din familii sărace, cărora le promiteau locuri de munca în Satu Mare, Spania sau Germania, şi pe care le forţau ulterior să se prostitueze.

Una dintre fete, de 17 ani în momentul comiterii faptelor, în perioada 2005-2007, a ajuns în Spania după ce i s-a promis că va munci ca baby-sitter. Ea a fost ameninţată cu moartea pentru a-şi vinde trupul. Fata, împreună cu alte victime, a reuşit să fugă după ce auzit cum traficanţii lor negociau vânzarea lor unor albanezi. Alte victime din familii dezorganizate au fost trimise în Germania pentru a se prostitua. Anchetatorii au stabilit că cei patru ar fi obţinut în jur de 120.000 de euro din această afacere.

Comentarii