FOTO: Marş de amploare la Moscova în memoria lui Boris Nemţov, ucis în plină stradă

duminică, 01 martie 2015, 18:13
1 MIN

Peste 20.000 de persoane au luat parte la marşul organizat în memoria opozantului Boris Nemţov, ucis în noaptea de vineri spre sâmbătă în centrul capitalei ruse.

Iniţial, mitingul trebuia să fie unul anti-război şi fusese organizat chiar de Nemţov. După asasinarea acestuia însă, marşul s-a tranformat într-unul în memoria liderului opoziţiei ruse. În ciuda mobilizării anunţate de forţele de securitate ruse, asasinul lui Nemţov nu a fost încă prins.

Marşul de la Moscova s-a încheiat, conform agenţiei ruse Sputnik. O nouă estimare a autorităţilor ruseşti plasează numărul participanţilor la 21.000, deşi organizatorii susţin că la marş au venit peste 50.000 de oameni. Multe persoane au purtat portrete ale lui Nemţov, iar situaţia a fost calmă.

Nemţov, în vârstă de 55 de ani, a fost împuşcat mortal în timp ce se plimba pe podul Bolşoi Moskvoreţki în noaptea de vineri spre sâmbătă.

gandul.info şi dailymail.co.uk

VEDEŢI ŞI:

IMAGINI: Liderul opoziţiei ruse Boris Nemţov, ASASINAT. Cele 5 posibile motive

Carismaticul lider al opoziţiei rus, Boris Nemţov, un critic vehement al preşedintelui Vladimir Putin, a fost împuşcat mortal în noaptea de vineri spre sâmbătă în apropierea Kremlinului, cu o zi înaintea unui protest antiguvernamental.

 

Comentarii