Fotografia care arată cât de frig este în SUA

miercuri, 08 ianuarie 2014, 12:58
2 MIN
 Fotografia care arată cât de frig este în SUA

O fotografie postată pe Twitter cu oraşul Chicago îngheţat, văzut din avion, a făcut înconjurul reţelelor de socializare.

La New York s-au înregistrat marți cele mai scăzute temperaturi pentru ziua de 7 ianuarie din ultimii peste 100 de ani, dar Midwest este cel mai afectat. La Embarrass, în Minnesota, au fost înregistrate—37°C, record pentru SUA, scrie Agerpres.

În Central Park din New York, au fost înregistrate—15,5°C marți dimineața, în timp ce recordul precedent pentru 7 ianuarie data din 1896, cu—14,4°C. Temperatura nu a depășit—10°C toată ziua în cel mai mare oraș american, temperatura resimțită fiind și de—22°C.

În total, sub efectul unui val de frig polar ce se deplasează spre est, în cel puțin 49 de orașe americane a fost înregistrat un record de frig pentru 7 ianuarie, între care Philadelphia (-15,5°C) sau Baltimore (—16,1°C).

Mai la sud, Atlanta, unde este mai frig decât la Anchorage, cel mai mare oraș din Alaska, temperaturile au scăzut până la—14,4°C, depășind un record ce datează din 1970.

Temperatura maximă anunțată marți a fost de—14°C la Chicago (resimțită la—28°C) și de—7,7°C (resimțită la—12°C) la Nashville, în Tennessee (sud).

La Montreal, Ottawa și Toronto, chiar și cei mai rezistenți canadieni la frig s-au plâns de temperaturile scăzute și de penele de curent. Aproape peste tot în SUA, autoritățile au avertizat populația, subliniind că, însoțite de vânt în rafale, temperaturile resimțite pot fi mortale.

Comentarii