„Gaura neagră” de la CET mai înghite 14 milioane de euro

sâmbătă, 29 august 2015, 01:55
1 MIN
 „Gaura neagră” de la CET mai înghite 14 milioane de euro

Proiectul de reabilitare a sistemului de termoficare a Iaşului beneficiază de fonduri suplimentare. Ministerul Mediului a acceptat semnarea unui act adiţional la contractul iniţial încheiat cu Primăria în cadrul Programului Operaţional Sectorial – Mediu. Primarul interimar Mihai Chirica a declarat ieri că finanţarea ajunge la 14 milioane euro, iar banii vor fi folosiţi atât pentru unele investiţii noi, cât şi pentru decontarea unor lucrări deja efectuate.

 

Este vorba de finalizarea modernizării unui cazan de la CET Holboca, de o magistrală de legătură, de lucrări de demolare a unei estacade (punte pentru ridicări la înălţime) şi o staţie de epurare a apelor rezultate din transportul cenuşei pentru conformare la condiţiile de mediu. „Foarte importante pentru noi sunt două obiective, respectiv modernizarea în totalitate a cazanului 2, care costă aproximativ 4 milioane de euro, şi, respectiv, recuperarea banilor de la estacadă, unde lucrările le-am făcut din fonduri proprii, şi cu această ocazie îi putem recupera”, a spus Chirica.
 
Valoarea totală a proiectului de reabilitare a sistemului de termoficare ajunge la 249,1 milioane lei. Până în prezent, în cadrul acestui proiect au fost semnate 11 contracte, iar şase au fost implementate cu întârzieri.
 
Potrivit unor informaţii puse la dispoziţie de către Primărie, corecţiile financiare aplicate de autoritatea de management ajung la peste 3 milioane lei. Amenzile au fost acordate pentru diverse nereguli în implementarea proiectului, toate fiind însă contestate în instanţă de către municipalitate.
 

 

Comentarii