Gravidă în trimestrul întâi, adusă la spital direct de la un accident

luni, 22 decembrie 2014, 02:54
2 MIN
 Gravidă în trimestrul întâi, adusă la spital direct de la un accident

A fost un sfârşit de săptămână agitat şi pentru medicii din Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spiridon“, care au tratat multe victime ale accidentelor rutiere petrecute în judeţ.

Dintre acestea, un tânâr în vârstă de 26 de ani a suferit o fractură de bazin, iar un bărbat, de 38 de ani, s-a ales cu o fractură de pumn stâng cu luxaţie, după ce ambii au fost împlicaţi într-un accident rutier. Cei doi au fost internaţi la secţia de Ortopedie, unde vor râmâne pentru tratament. Tânărul de 26 de ani a avut nevoie şi de intervenţie chirurgicală. De asemenea, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Neamţ, a ajuns la spital în şoc hemoragic după ce a suferit o ruptură splenică. El a fost internat la secţia de Chirurgie I, unde a fost operat şi va rămâne internat pentru supraveghere şi tratament.

Mai gravă a fost situaţia unei femei în vârstă de 35, însărcinată în trimestrul întâi. Ea era pasager în dreapta, când maşina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier. „Pacienta a suferit o fractură de femur cu deplasare şi un traumatism cranio-cerebral. Medicii de gardă i-au acordat îngrijirile medicale de prim ajutor şi a fost internată la secţia de Ortopedie a spitalului nostru“, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon“. Femeia va rămâne şi în zilele care urmează, sub supravegherea medicilor, pentru tratament.

Comentarii