Hănescu lasă locul tinerilor

joi, 31 iulie 2014, 01:42
3 MIN
 Hănescu lasă locul tinerilor

După 13 ani de activitate în Cupa Davis, liderul tenismenilor români se retrage din echipa naţională

 
Tenismanul Victor Hănescu şi-a anunţat, ieri, prin intermediul unei scrisori deschise către "iubitorii tenisului românesc" remisă agenţiei MEDIAFAX, decizia de a se retrage din echipa naţională de Cupa Davis, precizând că acest pas este unul foarte dificil pentru el. "Vine un moment în viaţă fiecărui sportiv, dureros, dar inevitabil: retragerea de la echipa naţională. Momentul nu este uşor şi întotdeauna când vine vorba de culorile României, decizia este şi mai dificilă. De la vârsta de 10 ani, prin ’91, când am fugit de la şcoală să văd un meci de Cupa Davis între România şi Irlanda, s-a născut în mine dorinţa de a purta cu mândrie tricoul naţionalei. Am debutat la 20 de ani, în 2001 şi ţin minte ca ieri acea zi: am fost convocat ca rezervă în meciul contra Cehiei, jucat la Prostejov şi am intrat pe teren, la dublu, alături de Trifu, ca urmarea a unei accidentări suferite de Voinea. De atunci am jucat 37 meciuri sub tricolor în 21 de partide inter-naţiuni şi la fiecare meci sub culorile României, am avut emoţii, mari emoţii! Aceste trăiri nu se compară cu sferturile de finală de la Roland Garros şi nici cu trofeul câştigat în Elveţia, după ce am trecut în semifinală de Wawrinka, top 10 ATP la acel moment, sunt sentimente speciale pe care nu le poţi avea decât la naţională", a scris Hănescu.
Victor Hănescu, în vârstă de 33 de ani, a început să practice tenis la vârsta de 7 ani, şi este jucător profesionist din anul 2000. Pentru România a jucat 37 de meciuri în Cupa Davis, 30 la simplu şi 7 la dublu, reuşind să câştige 16 dintre acestea. Cea mai bună clasare a lui Victor Hănescu în ierarhia ATP a fost locul 26, la 6 iulie 2009, în momentul de faţă ocupând poziţia 148.
 
Cosac: "N-avem înlocuitor pentru Hănescu"
 
Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a menţionat, ieri, că, prin retragerea sa, Victor Hănescu a lăsat un mare gol în echipa de Cupa Davis, pentru că în acest moment nu există un înlocuitor pentru el. "Ne-a trimis un mail oficial, dar voi mai avea o discuţie cu el. Eu am mai discutat cu el la începutul anului şi mi-a zis de atunci care sunt intenţiile lui pentru anul acesta, că vine o zi în care trebuie să laşi locul tinerilor. De la începutul anului ştiam de intenţai lui, nu e o surpriză pentru mine. El a ajuns la o vârstă la care simte treaba asta. îi vom respecta decizia, îi vom mulţumi pentru cei 13 ani în care a jucat pentru echipa naţională, o viaţă de sportiv practic. Va fi un gol mare pentru echipa naţională dacă îşi va menţine hotărârea. Precis că Andrei Pavel, căpitanul nejucător, va avea o discuţie cu el şi apoi voi vorbi şi eu", a declarat Cosac.
George Cosac a dezvăluit faptul că la întâlnirea din septembrie, cu Suedia, Victor Hănescu va primi din partea federaţiei internaţionale un trofeu pentru întreaga lui activitate în Cupa Davis . Echipa naţională a României de Cupa Davis urmează să întâlnească Suedia la 12-14 septembrie, pe teren prorpiu, în primul tur al play-off-ului pentru menţinerea în Grupa I a Zonei Euro-africane.

Comentarii