IMPORTANT: SCHIMBĂRI în privința achitării taxelor pentru paşaport sau permis!

joi, 07 iulie 2016, 02:00
2 MIN
 IMPORTANT: SCHIMBĂRI în privința achitării taxelor pentru paşaport sau permis!

Taxele pentru eliberarea paşapoartelor şi a permiselor de conducere nu se mai plătesc prin casieriile CEC Bank.

Guvernul a modificat procedura de plată a tarifelor aferente confecţionării şi valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferenţial, păstrării combinaţiei numărului de înmatriculare, contravalorii certificatelor de înmatriculare, autorizaţiilor provizorii şi permiselor de conducere.

Plata se poate face prin internet banking, virament bancar, mandat poştal sau în numerar la orice bancă unde persoana interesată are deschis un cont bancar, prin virament către contul deschis de Prefectură sau la ghişeul Serviciului permise de conducere.

Pentru Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, contul deschis de Prefectură este RO25TREZ406502601X023205 deschis la Trezorerie.

Pentru Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, contul este RO42TREZ406502602X023206, tot la Trezorerie.

Datele aferente Instituţiei Prefectului sunt judeţul Iaşi, strada Anastasie Panu nr. 60, Iaşi, CUI 4541599.

Pe documentul de plată se vor înscrie codul numeric personal şi numele persoanei beneficiare a serviciului solicitat, contul IBAN, codul fiscal şi denumirea Instituţiei Prefectului, suma şi tipul de documente pentru a căror contravaloare se încasează plata.

În cazul paşapoartelor, se va face o singură plată într-un cuantum care va cumula contravaloarea paşaportului, taxa pentru serviciul public prestat şi, după caz, tariful suplimentar. Dacă taxa de paşaport s-a făcut online, solicitantul trebuie să prezinte la depunerea cererii extrasul de cont doveditor şi certificatul de bancă. Dacă plata se face prin mandat poştal, este necesară prezentarea facturii emise de oficiul poştal.

„Cetăţenii pot depune cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice, precum şi pentru paşapoartele simple temporare la orice serviciu public comunitar, indiferent de locul de domiciliu. Paşaportul simplu electronic poate fi ridicat de la orice serviciu public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor, nu doar de la acela unde s-a depus cererea, cu condiţia ca cetăţeanul să fi optat pentru cest lucru la momentul depunerii cererii. La solicitare, paşapoartele simple electronice se pot livra, prin curier, la adresa de domiciliu sau la reşedinţă, în schimbul unei taxe suplimentare care se plăteşte la momentul primirii documentului“, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Felix Guzgă.

Comentarii