În curând, camioanele vor avea acces interzis în tot oraşul

marți, 23 aprilie 2013, 01:50
2 MIN
 În curând, camioanele vor avea acces interzis în tot oraşul

Noul regulament de circulaţie în oraş va fi făcut public în câteva zile.

Conducerea Primăriei a anunţat încă o dată că va scoate traficul greu din tot oraşul. Conform previziunilor Primăriei, tirurile ar trebui să nu mai circule pe străzile din muncipiu începând din acest an. Documentul care va reglementa circulaţia autovehiculelor pe raza municipiului stă în sertare de câteva luni.

Primăria a anunţat că va publica regulamentul în această săptămână, chiar dacă astfel de promisiuni au fost făcute inclusiv anul trecut. Regulamentul va conţine amenzi mult mai drastice pentru camioanele care parchează neregulemantar în oraş.

Edilii Primăriei nu au anunţat în ce cuantum vor creşte sancţiunile aplicate. „În această săptămână se publică şi regulamentul de trafic, care va include inclusiv restricţionarea traficului greu peste tot. Există arteră ocolitoare care poate fi folosită. O să avem în vedere pentru partea de trafic greu înăsprirea sancţiunilor pentru parcarea autocamioanelor în locuri neautorizate. Apar foarte multe locuri blocate, în zona industrială parchează camioane în mod repetat vizavi de CET sau spre fosta Moldoplast. Nu au ce căuta acolo“, a declarat vuceprimarul Mihai Chirica.

Una din zonele afectate de circulaţia tirurilor este Podu de Piatră, unde staţia de monitorizare a emisiei pulberilor în atmosferă a înregistrat creşteri foarte mari. „Am fost avertizaţi că sunt depăşiri periodice pe staţia Gară-Podul de Piatră, motiv pentru care nu mai putem permite traficul greu acolo. Am început de săptămâna trecută să vedem ce înseamnă accese din şantiere referitor la spălatul roţilor. Am sesizat pe cei de la Apavital să înceapă să-şi acopere zonele de şantier în care au excavat, dar a rămas zona neasfaltată, cum este zona Independenţei, unde se vede foarte bine norul de praf provocat de trecerea maşinilor peste lucrarea lor. Vom interveni cu sancţiuni din această săptămână dacă nu intră la plombat urgent“, a mai spus viceprimarul Chirica.

Poluarea excesivă din Podul de Piatră este o problemă care persistă de la an la an, cauza principală fiind tocmai traficul foarte aglomerat din zonă.

Comentarii