N

În pasajul de la Fundaţie nu vezi ţipenie de om. Activitate este doar pe hârtie

N

marți, 29 aprilie 2014, 01:50
2 MIN
 În pasajul de la Fundaţie nu vezi ţipenie de om. Activitate este doar pe hârtie

\N

Doar faxul din Primărie a „lucrat“ câteva clipe, atunci când s-a primit înştiinţarea că firma începe lucrările în această săptămână

Lucrările la pasajul din Fundaţie s-au deblocat doar pe hârtie. Constructorul ar fi trimis zilele trecute un fax la Primărie prin care garanta că va relua lucrările cu forţe proaspete în cel mai scurt timp şi va respecta angajamentele din contract. Şantierul era pustiu şi în cursul zilei de ieri şi niciun muncitor nu se afla la datorie. Mai mult, şantierul era la fel de abandonat ca săptămâna trecută, atunci când cei care se ocupă de proiect din partea constructorului au declarat că nu se pot apuca de lucrări deoarece au rămas din nou fără motorină şi agregate. Conform acestora, firma SCCF Iaşi nu i-a mai plătit pe furnizori, astfel că lucrările au fost sistate. În acelaşi timp, constructorii i-au înştiinţat pe directorii din Primărie că lucrările vor fi reluate în cursul acestei săptămâni. „Am primit a doua zi un fax după conferinţa de presă prin care constructorul a dat garanţii că-şi respectă angajamentele şi că începând cu săptămâna aceasta se organizează din toate punctele de vedere şi-şi va duce treaba la bun sfârşit. Până nu văd, nu cred. Vom merge la faţa locului să vedem dacă-şi respectă măcar ce-a scris. A asigurat că aduce 100 de oameni, că are materiale, nu e niciun fel de problemă, că ce scrie în contract aceea face şi merge până la capăt. Dar trebuie să vedem cu ochii noştri“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.
Până la deblocarea lucrărilor de construcţie a pasajului subteran, Primăria este pe punctul de a alege un al doilea constructor pentru finisaje. Municipalitatea a organizat ieri licitaţia pentru ultima etapă din cadrul proiectului şi a deschis ofertele a doi constructori. Firma Ted Construct a venit cu cea mai mică ofertă, în valoare de 2,9 milioane lei, fără TVA, iar firma Conest a oferit 3,4 milioane lei, fără TVA. Lucrarea vizează construirea pereţilor de cortină, respectiv a faţadei ventilate, a luminatorului montat în mijlocul pasajului subteran, a instalaţiilor interioare, a parapeţilor de protecţie şi a unui panou infotrafic. În plus, pasajul urmează să fie placat cu granit, pentru a se armoniza cu clădirea Bibliotecii Centrale Universitare, iar intrările în pasaj vor fi semnalizate cu panouri electronice de informare. Proiectul pasajului subteran din Fundaţie are ca termen de finalizare data de 15 august.
 

Comentarii