Înscrierile la bacalaureat se fac până vineri

miercuri, 27 mai 2015, 01:55
2 MIN
 Înscrierile la bacalaureat se fac până vineri

Elevii de clasa a XII-a se apropie tot mai mult de examenul maturităţii, zilele acestea având loc înscrierile la bacalaureat. 

În această perioadă pot fi depuse cereri şi de către cei care nu au promovat probele în sesiunile anterioare. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei Naţionale, înscrierile se fac în perioada 25-29 mai, iar luna viitoare vor începe probele de evalaure a competenţelor şi probele scrise. Ultima zi de şcoală pentru absolvenţii de liceu este 29 mai, atunci aceştia vor auzi pentru ultima dată clopoţelul şi numele strigat la catalog.

Astfel, programul examenelor de bacalaureat cuprinde următoarele probe: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care va avea loc în perioada 8-10 iunie, evalaurea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, care va avea loc în periaoda 10-12 iunie, evaluarea competenţelor digitale, în perioada 15-19 iunie şi evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, în perioada 22-26 iunie.

Probele scrise vor începe pe 29 iunie cu limba română şi vor continua pe 30 iunie cu proba scrisă la limba maternă, pe 1 iulie cu proba obligatorie a profilului şi se va încheia pe 3 iulie cu proba scrisă la alegere a profilului.

Rezultatele vor fi afişate pe 6 iulie, până în ora 12 şi tot atunci vor putea fi depuse contestaţiile, până în ora 16. Lucrările cu note contestate vor fi recorectate de către o altă comisie în perioada 7-9 iulie, iar pe 10 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Luna aceasta, patru elevi din Iaşi susţin bac-ul special care are loc până astăzi cu proba la alegere. Aceştia sunt olimpici şi sportivi de performanţă care au concursuri şi olimpiade în perioada bac-ului şi trebuie să susţină examenul mai devreme. Rezultatele finale la bac-ul special se vor afişa pe 29 mai. 

Comentarii