Întâlnire-dezbatere cu regizorul Geo Saizescu, la Ateneu

sâmbătă, 09 martie 2013, 02:50
2 MIN
 Întâlnire-dezbatere cu regizorul Geo Saizescu, la Ateneu

In cadrul unui eveniment organizat sub genericul „Portret de regizor”, desfăşurat pe 12, 13 şi 14 martie, ieşenii vor avea ocazia să urmărească şi trei dintre cele mai bune producţii semnate de acesta.

Cinefilii vor avea prilejul să participe la o întâlnire-dezbatere cu regizorul Geo Saizescu şi să urmărească trei dintre cele mai bune producţii semnate de acesta. Artistul în vârstă de 80 de ani este invitat al Ateneului Tătăraşi în cadrul unui eveniment organizat sub genericul „Portret de regizor”, desfăşurat pe 12, 13 şi 14 martie.
Pe 12 martie, în sala mare a instituţiei, de la ora 18, poate fi vizionat filmul „Păcală”, lansat în 1974. Protagonistul este întruchipat de îndrăgitul actor Sebastian Papaiani, care va fi prezent la proiecţie în calitIate de invitat special. Aventurile legendarului erou popular, care se petrec într-un sat oltenesc, se încheie în ambianţa muzicală a baladelor cântate de Tudor Gheorghe.
Pe 13 martie, tot începând cu ora 18, este programat un spectacol de gală pentru cel mai recent film lansat de Geo Saizescu pe marile ecrane: „Iubire Elenă”. Este vorba despre o coproducţie România/Grecia/Italia, ce are la bază piesa omonimă scrisă de Kostas Assimakopoulos. Pelicula aduce în atenţie o poveste despre iubire, pasiune şi artă, ce îi va purta pe spectatori prin frumoasa Grecie a secolului XIX, dar şi a zilelor noastre. Eroii acestui lungmetraj sunt interpretaţi de actorii Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Georgiana Saizescu şi Adrian Păduraru.
Pe 14 martie, de la aceeaşi oră, la Ateneul Tătăraşi va rula filmul „Păcală se întoarce” (2006), satiră socială în care întâlnim adevăruri şi pilde populare desprinse din povestirile lui Anton Pann. Producţia are în distribuţie actori apreciaţi, precum Sebastian Papaiani, Denis Ştefan, Valentin Teodosiu, Magda Catone sau regretatul Şerban Ionescu.
La fiecare dintre cele trei proiecţii intrarea costă 5 lei.
Regizorul, scenaristul şi actorul Geo Saizescu a realizat, de asemenea, comediile savuroase "Un surâs în plină vară", "Astă seară dansăm în familie" şi "Secretul lui Bachus".

Comentarii