De Business

Punem punctul pe știi

Investitorii din Hong Kong îşi întăresc poziţia la fabrica de cărămizi din Iaşi

vineri, 17 aprilie 2015, 01:50
2 MIN
 Investitorii din Hong Kong îşi întăresc poziţia la fabrica de cărămizi din Iaşi

Cu ocazia delistării, fondul de investiţii care deţine Brikston Iaşi a făcut o ofertă acţionarilor minoritari pentru preluarea participaţiilor deţinute de aceştia.

Investitorii din Hong Kong vor să deţină controlul absolut la fosta Ceramica. Alte 13% din acţiunile unor independenţi vor fi cumpărate de Brikston Cooperatief UA care are deja 84,88% din compania ieşeană. Acţionarul majoritar a şi făcut o ofertă, acceptată de 109 acţionari independenţi, care şi-au exprimat dreptul de retragere. În total aceştia deţin aproximativ 13% din totalul acţiunilor. Preţul cu care va fi răscumpărată o acţiune este de 0,6929 lei, fiind calculat de un expert autorizat independent desemnat de Oficiul Registrului Comerţului.“S-a făcut cerere de delistare pe Rasdaq. În această direcţie am făcut o ofertă către acţionari şi aceştia au acceptat. Preţul este unul fair. Totodată, ţin să vă spun că acţionarii doresc în continuare dezvoltarea companiei, mai ales că, la nivel naţional, în ultimii şapte ani, este singura fabrică de cărămidă care a produs non-stop”, ne-a declarat Iulian-Gabriel Mangalagiu, directorul general Brikston Construction Solutions SA.

La începutul acestui an, compania ieşeană Ceramica SA şi-a schimbat denumirea în Brikston Construction Solutions SA, preluând astfel numele brandului sub care sunt cunoscute produsele fabricate şi comercializate. „Decizia de schimbare a denumirii în acord cu brandul s-a realizat pentru a avea o comunicare unitară către consumatori, dar şi pentru a reflecta identitatea brandului care ne-a consacrat şi în numele companiei. De asemenea, brandul Brikston a jucat un rol esenţial în transformarea companiei dintr-un jucător la nivel local, în unul naţional“, spunea directorul companiei în urmă cu două luni. Totodată, la începutul lui 2015, acţionarii societăţii au decis înfiinţarea unui punct de lucru în Tomeşti.

Potrivit declaraţiilor anterioare ale conducerii companiei, schimbarea denumirii s-a realizat în întâmpinarea planurilor de extindere a exporturilor şi că, în acest fel, identitatea unitară a firmei şi a brandului este un avantaj. Pentru acest an, Brikston şi-a propus să continue strategiile care au dus la creşterea cotei de piaţă din 2008 până în prezent: extinderea teritorială, dezvoltarea gamei de produse, oferirea unui soft care calculează cu precizie necesarul de materiale ale unei construcţii. Brikston Construction Solutions SA activează de peste 45 de ani, având peste 200 de angajaţi. Anul trecut, Advent a vândut unui fond de investiţii înregistrat în Hong Kong pachetul de 84,88% din acţiunile pe care le deţinea la fosta Ceramica, tranzacţia fiind estimată la peste 10 milioane de euro, potrivit informaţiilor publicate în 2014 de Ziarul Financiar.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii