Jeff Bridges şi Diane Lane vor juca împreună într-o dramă indie dedicată relaţiilor de familie

marți, 09 mai 2017, 14:45
3 MIN
 Jeff Bridges şi Diane Lane vor juca împreună într-o dramă indie dedicată relaţiilor de familie

Actorii americani Jeff Bridges şi Diane Lane vor interpreta rolurile principale într-o dramă indie dedicată relaţiilor de familie, ce va fi regizată de Reed Morano, informează site-ul publicaţiei The Hollywood Reporter. Cineasta Reed Morano a fost lăudată recent în presa de specialitate americană, după ce a regizat primele trei episoade din serialul ”The Handmaid’s Tale”, produs de platforma online Hulu pe baza romanului omonim scris de romanciera canadiană Margaret Atwood.

În acest nou proiect cinematografic, al cărui titlu nu a fost deocamdată anunţat, Jeff Bridges va juca rolul unui violonist de geniu, obsedat de carieră, care, după ce este diagnosticat cu o maladie potenţial letală, decide să reia legătura cu soţia lui, interpretată de Diane Lane, de care s-a despărţit în urmă cu mai mulţi ani.

Pelicula va avea la bază un scenariu scris de Stuart Blumberg, autorul scenariului filmului ”The Kids Are All Right”, în care rolurile principale au fost jucate de Julianne Moore, Annette Bening şi Mark Ruffalo. Cineasta Reed Morano are pe agenda sa de lucru un alt proiect cinematografic, intitulat ”I Think We’re Alone Now” – un thriller apocaliptic, cu Elle Fanning şi Peter Dinklage în rolurile principale. Ea a devenit cunoscută graţie filmului ”Meadowland”, care a avut premiera în 2015 la Festivalul Tribeca. 

Jeff Bridges, născut pe 4 decembrie 1949, este un cunoscut actor, cântăreţ şi producător de film american. Provenind dintr-o familie de actori, Jeff Bridges s-a făcut remarcat în serialul de televiziune ”Sea Hunt”, difuzat între anii 1958 şi 1960, în care a jucat alături de tatăl lui, Lloyd Bridges, şi fratele lui, Beau Bridges.

A câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor graţie rolului Otis ”Bad” Blake pe care l-a interpretat în filmul ”Crazy Heart” (2009) şi a fost nominalizat de alte cinci ori la premiile Academiei de film americane pentru rolurile din peliculele ”The Last Picture Show” (1971), ”Thunderbolt and Lightfoot” (1974), ”Starman” (1984), ”The Contender” (2000) şi ”True Grit” (2010). S-a remarcat şi în alte filme celebre, precum ”The Fisher King”, ”The Big Lebowski”, ”Tron”, ”Jagged Edge”, ”The Fabulous Baker Boys”, ”Fearless”, ”Seabiscuit”, ”Iron Man”, ”Tron: Legacy” şi ”The Giver”.

Diane Lane, născută pe 22 ianuarie 1965, este o actriţă americană care a debutat pe marele ecran în 1979 în filmul ”A Little Romance”, de George Roy Hill, în care a jucat alături de Laurence Olivier. La puţin timp după acel debut spectaculos, a apărut pe coperta revistei Time, iar presa americană a dennumit-o ”noua Grace Kelly”.

A făcut cu succez tranziţia de la statutul de copil-vedetă la roluri mature şi a jucat într-o serie de filme notabile, inclusiv ”Unfaithful” (2002), care i-a adus nominalizări la Oscar şi Globul de Aur la categoria ”cea mai bună actriţă în rol principal”.  De atunci, a apărut în alte filme de succes, precum ”The Outsiders”, ”A Walk on the Moon”, ”The Perfect Storm”, ”Under the Tuscan Sun”, ”Cinema Verite” şi ”Trumbo”. A interpretat personajul Martha Kent în filmele ”Man of Steel” şi ”Batman v Superman: Dawn of Justice” şi va relua acest rol în pelicula ”Justice League”, ce va avea premiera pe 17 noiembrie.

    

Comentarii