La omul sărac…

sâmbătă, 05 noiembrie 2016, 02:43
4 MIN
 La omul sărac…

Gaz Metan Mediaş – CSM Politehnica Iaşi 2-1 (0-0), în etapa a XV-a a Ligii I de fotbal. Iaşul nu a jucat deloc rău, a câştigat la capitolul posesie, a condus, după o gafă a portarului gazdelor, însă a pierdut al şaselea meci consecutiv. Gazdele au egalat printr-un gol norocos, iar reuşita decisivă a fost marcată în ultimul minut, când Voicu era accidentat

Mediaş: Pleşca – V. Creţu (’68 – Petre), Trtovac, Susnjar, Rugasevic (’36 – Axente) – Danci, I. Cristea (’56 – Bic), Buzean – A. Munteanu, Eric, Llullaku. Antrenor: Cristi Pustai.
Iaşi: Caparco – Voicu (‘90^ 2 – Saric), Mihalache, Frăsinescu, Sato – Böle, Mitic, A. Creţu, Ţigănaşu (’10 – V. Gheorghe) – Ştefănescu – A. Cristea (’83 – Piccioni). Antrenor: Eugen Neagoe.
Cartonaşe galbene: Susnjar (’60), Munteanu (’64), Pleşca (‘90^3) – Mitic (’79), Ştefănescu (’82), Voicu (’89).
Arbitri: Iulian Călin; Alexandru Cerei, Bogdan Velicu.
 
0-1, min. 47: V. Gheorghe a centrat de pe dreapta în faţa porţii, V. Creţu a respins în lateral stânga, Mihalache a reluat din voleu, la colţul scurt, Pleşca a greşit şi a scăpat mingea în plasă;
1-1, min. 73: Munteanu a centrat de pe stânga, mingea s-a lovit de Axente, aflat la 6 metri şi a intrat în plasă;
2-1, min. 90: Petre a centrat de pe dreapta, Llullaku a trimis cu capul, Trtovac a înscris, cu un şut puternic, de la 14 metri.
 
Nicolo Napoli a plecat cu tot cu noroc de la Iaşi! Fără antrenorul italian, CSM, a cărei relaţie cu Zeiţa Fortuna devenise de notorietate în mandatul primului tehnician al acestui sezon, s-a transformat într-una dintre cele mai ghinioniste echipe din Liga I, jocurile ieşenilor, în evidentă creştere, nefiind concretizate în rezultate. Aseară, la Mediaş, a venit o nouă confirmare, Iaşul pierzând un meci în care a câştigat la capitolul posesie şi în care a condus, după ce a încasat un gol întâmplător şi un altul în ultimul minut, când Voicu era accidentat.
Prima repriză a fost săracă în faze de poartă, elementele esenţiale fiind: posesia de 59% a oaspeţilor (!), trei lovituri de cap trimise de Llullaku (‘6, ’22, ’40), prima reprezentând şi cea mai mare ocazie a partidei şi una de Mihalache (’40), parată de Pleşca. Portarul gazdelor a gafat apoi grav, în minutul 47, la o altă încercare a lui Mihalache, astfel că moldovenii au început să spere că-i vor da un răspuns frumos primarului Mihai Chirica, edilul cerând în plin campionat tăierea bugetului de salarii cu 30%.
Socotelile nu s-au potrivit, pentru că Gazul a demonstrat de ce este una dintre cele mai în formă echipe din Liga I, ardelenii întorcând rezultatul, cu şansă. După ce Llullaku (’55) a trimis peste poartă, un ricoşeu fericit a generat egalarea din minutul 73, iar Trtovac a semnat în minutul 90 deznodământul partidei, între cele două momente Al. Creţu trecând la o palmă de o reluare care ar fi putut aduce golul doi al Iaşului.
 
Prunea: ‘Săptămâna viitoare voi prezenta un plan primarului”
 
^ Oaspeţii au evoluat în echipamentul de rezervă, siclam. La meci au asistat şi un grup de “băieţi veseli’, membri ai galeriei CSM Politehnica. ^ Ţigănaşu a fost înlocuit repede din cauza unei accidentări. ^ Rezerve neutilizate la oaspeţi au fost Hotoboc, Chelaru, Bosoi şi Bădic. ^ La gazde au evoluat doi foşti jucători ai Iaşului. Răzvan Pleşca, portarul care a fost legitimat la FC Politehnica şi Azdren Llullaku. Albanezul, golgeterul Ligii I, a jucat la CSM în sezonul de primăvară, antrenorul Iaşului din vară, Nicolo Napoli, renunţând la el. ^ Căpitanul de echipă al Gazului, Ionuţ Buzean, este şi consilier local în Mediaş. ^ În minutul 59, Susnjar a marcat, însă golul a fost anulat corect, pe motiv de ofsaid. ^ Preşedintele CSM Politehnica, Florin Prunea, era extrem de dezamăgit la final: “Am făcut un meci bun, însă am pierdut pe mâna noastră. Am făcut greşeli de curtea şcolii şi am cedat o partidă în care, chiar dacă nu am avut ocazii prea multe, am dominat o echipă ce nu ne-a pus probleme”. Şeful executivului ieşean s-a referit şi la cererea primarului Chirica de tăiere a fondului de salarii cu 30 de procente. “Săptămâna viitoare mă voi întâlni cu domnul primar. Îi voi propune un set de măsuri pentru reducerea cheltuielilor clubului. Eu cred că dacă nu va fi influenţat de persoane care doresc răul fotbalului şi a Iaşului putem găsi soluţii pentru ca acest simbol al oraşului să nu dispară”.
 
Declaraţiile tehnicienilor
Cristi Pustai:”Mi-a fost frică de acest meci! Mă bucur că echipa a avut reacţie, a jucat până la final şi a câştigat. Eu am crezut în victorie până la sfârşit. Nu contează că azi Llullaku nu a mai înscris, e bine că au marcat alţi doi jucători”.
Eugen Neagoe: “Jucătorii au ignorat problemele financiare şi s-au concentrat la pregătire şi joc. Cred că am făcut un nou joc bun, creştem în joc. Din păcate, nu apar rezultatele. Am avut şansa de a câştiga, nu am profitat de ea. Pe final, le-am strigat jucătorilor să rămână sus. Din păcate, s-au retras şi am pierdut, zic eu, nemeritat”.
 
 

Comentarii