Lansare la Sibiu si Sighet: „Un singur cer deasupra lor” de Ruxandra Cesereanu

luni, 29 aprilie 2013, 17:39
1 MIN
 Lansare la Sibiu si Sighet: „Un singur cer deasupra lor” de Ruxandra Cesereanu
Miercuri, 8 mai, la ora 18.00, la Libraria Humanitas "Constantin Noica" (Str. Nicolae Balcescu nr. 16) din Sibiu, va avea loc lansarea celui mai nou roman semnat de Ruxandra Cesereanu, Un singur cer deasupra lor, aparut recent in colectia "Ficton LTD" a Editurii Polirom, si in editie digitala. Prezinta, alaturi de autoare, Radu Vancu.
 
Simbata, 11 mai, la ora 14.00, la Muzeul Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei Sighetu-Marmatiei (Str. Corneliu Coposu nr. 4), Ruxandra Cesereanu se va intilni si va discuta cu cititorii despre despre roman si va acorda autografe iubitorilor de carte prezenti.
 
Un roman-fresca despre transformarile petrecute in Romania de la inceputurile obsedantului deceniu comunist pina dupa revolutia din 1989, in care micile istorii ale unor oameni aflati de partea puterii comuniste sau impotriva ei sint inglobate si dau contur istoriei mari. Luptatori in munti, deportati, detinuti politici, opozanti, disidenti, frontieristi, revolutionari, dar si lideri ai Securitatii, presedinti de stat, tortionari, delatori si multi altii – victime si opresori –, cu totii traiesc sub acelasi cer, intre 1945 si 1991, limitele cronologice ale frescei epice la care autoarea a lucrat un deceniu. Ruxandra Cesereanu propune o sinteza narativa cu vieti si morti controlate de o istorie colectiva violenta, asemanatoare lumii zugravite de Varlam salamov in Povestiri din Kolima.

Comentarii