Iniţiativă inedită a conducerii Universităţii „Al.I. Cuza“, după crima din C4

Linie telefonică pentru consiliere psihologică a studenţilor 24 de ore din 24

vineri, 13 noiembrie 2015, 20:38
2 MIN
 Linie telefonică pentru consiliere psihologică a studenţilor 24 de ore din 24

Universitatea „Al.I. Cuza“ a anunţat instalarea unei linii telefonice permanente – 0759.065.223, la care studenţii să poată apela la orice oră din zi sau din noapte în cazul în care au nevoie de consiliere. Aceasta nu se va realiza telefonic, ci vor fi stabilite întâlniri cu profesori psihologi, orice student cu orice problemă putând să apeleze la ei.

Ideea a pornit după ce mai mulţi studenţi s-au declarat a fi afectaţi de incidentul din C4 de la începutul săptămânii, când un student a fost găsit mort, iar altul este grav rănit, suspectul principal fiind un coleg de cameră de-al lor. Încă nu au fost stabilite cu exactitate cadrele didactice care se vor ocupa de preluarea apelurilor, fiind trei profesori care s-au oferit voluntari momentan, însă linia este deschisă şi funcţionează.

„Suntem singura universitate din ţară care are o astfel de linie telefonică, pentru studenţii care vor să beneficieze de consultaţii psihologice. Cine doreşte, îşi face programare, avem o echipă de profesori şi studenţi masteranzi, cu toţii voluntari, specializaţi în psihoterapie şi psihologie clinică. Am luat această de­cizie în urma incidentului îngrozitor, fiindcă suntem dezolaţi şi în­groziţi de ceea ce s-a putut în­tâm­pla“, a declarat prof.dr. Car­men Creţu, prorector responsabil cu activităţile studenţeşti de la UAIC.

Aceasta a precizat că universitatea a organizat o serie de întâlniri şi cu studenţii din căminul C4, care păreau confuzi, dar solidari şi coo­peranţi.

„Le-am explicat că cel mai greu este să îi apărăm de ei înşişi“, a precizat aceasta.

UAIC a pus la dispoziţie studen­ţilor care au dorit să participe la înmormântare autocare pentru a se deplasa la Chişinău, şi a anunţat că a sprijinit financiar ambele familii ale victimelor.

Comentarii