Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Mărcile auto preferate de ieşeni sunt: Volkswagen, Opel şi Dacia

GALERIE
masini-second-hand
  • masini-second-hand
- +

Inmatriculările de autoturisme au urcat anul trecut faţă de 2015 cu 12%. Cele mai multe maşini sunt second hand.

 

Şoferii ieşeni au înmatriculat anul trecut cu peste 12% mai multe autoturisme faţă de anul 2015, creşterea fiind dată în cel mai mare procent de autoturismele second hand aduse din străinătate şi înmatriculate pentru prima oară. Potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), în judeţul Iaşi au fost înmatriculate anul trecut circa 19.500 autoturisme, cu 2.380 de maşini mai multe comparativ cu anul 2015. În această statistică sunt incluse înmatriculările de autoturisme noi, înmatriculările de maşini venite din import, dar şi reînmatriculările maşinilor care au mai rulat pe teritoriul ţării, fie că provin din import, fie că au fost cumpărate de la dealerii români anterior. Defalcând datele, rezultă că la toate cele trei tipuri de înmatriculări au fost înregistrate creşteri anul trecut, astfel: 1.786 de autoturisme noi faţă de 1.599 unităţi, 9.147 de autoturisme aflate la prima înmatriculare faţă de 7.531 unităţi în 2015 şi 8.525 de autoturisme reînmatriculate faţă de 7.951 de maşini în urmă cu doi ani.

 
Dacia este pe primul loc la maşini noi, Volkswagen la second
 
Informaţiile publicate de DRPCIV şi centralizate de „Ziarul de Iaşi” arată că, şi în anul 2016, cea mai căutată marcă auto pentru a fi cumpărată direct de la dealeri a fost Dacia, ieşenii înmatriculând anul trecut 720 de autoturisme. Acestora se adaugă alte 79 de maşini Dacia aduse din afară şi înmatriculate în Iaşi şi alte 833 de autoturisme achiziţionate în ţară. Ca număr total de maşini înmatriculate în funcţie de brand, parcul auto ieşean a fost completat cu cel puţin 3.400 de autoturisme Volkswagen, din care 119 maşini noi şi 3.260 de autoturisme aduse din afară. De asemenea, peste 1.900 de maşini nemţeşti au fost reînmatriculate în Iaşi după ce şi-au schimbat proprietarul în ţară. Locul secund după numărul total de autoturisme înmatriculate îi revine mărcii Opel, anul trecut fiind înmatriculate în total peste 2.314 maşini. Dintre acestea, 79 sunt maşini noi, 1.211 au fost aduse din import, iar 1.204 de unităţi au fost reînmatriculate.
 
Apetenţă deosebită pentru Audi şi BMW
 

Exceptând ca număr total autoturismele Dacia, „podiumul” este completat de marca Ford cu 1.523 de unităţi în total, din care 100 de maşini noi (locul secund după Dacia), 848 de autoturisme aflate la prima înmatriculare şi 575 reînmatriculate. Ieşenii au arătat o apetenţă deosebită şi pentru mărcile Audi şi BMW, peste 1.200 de maşini fiind înmatriculate în cursul anului trecut pentru fiecare din cele două branduri. În cazul Audi, au fost aduse din străinătate 741 de maşini, iar la BMW au fost importate 622 de unităţi. De asemenea, în 2016 au mai fost înmatriculate 624 de maşini Mercedes Benz, 815 Renault, 623 Seat, 999 Skoda sau 516 Toyota. În ceea ce priveşte mărcile autoturismelor de Lux, ieşenii au înmatriculat anul trecut câte un Bentley şi Cadillac second hand cumpărate din străinătate, 15 maşini Chrysler (6 din străinătate, 9 din ţară), şase Dodge (trei din străinătate, trei reînmatriculate), trei Infiniti (două din străinătate, unul reînmatriculat), dar niciun Ferrari, Hummer sau Meserati. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri