Mare atenție în grădină: Există flori care nu trebuie plantate langa legume

joi, 25 iunie 2015, 21:23
1 MIN
 Mare atenție în grădină: Există flori care nu trebuie plantate langa legume

O gradina de legume marginita de straturi de flori sau randuri de legume presarate cu flori sunt o priveliste incantatoare. Nu intodeauna insa legumele si florile fac casa buna si din acest motiv este indicat sa fiti atenti la aceasta asociere. 

In primul rand, evitati sa plantati flori cu bulb langa legume. De exemplu, flori precum narcisele sau lalelele contin alcaloizi, substante care pot provoca dureri de burta, ameteala si convulsii, iar bulbul acestor flori contin cea mai mare concentratie de alcaloizi. Desi e putin probabil sa confundati un astfel de bulb cu o ceapa, de exemplu, este bine sa evitati asocierea cu legumele sau, in caz contrar, sa le cultivati la distanta.

De asemenea, evitati asocierea legumelor cu plantele considerate invazive, precum oleandrul. Mai mult, tufisul de leandru este si toxic, asa cum este si degetelul rosu si mazarichea parfumata. La leandrul galben, de exemplu, semintele pot fi mortale, daca sunt inghitite. De altfel, multe dintre plantele toxice se regasesc printre cele decorative care confera frumusete gradinilor noastre: flori, arbusti, copaci. Multe sunt toxice integral, la altele doar semintele, frunzele sau pastaile. Printre acestea mai amintim iedera, ciumafaia, tisa, socul pitic, salcamul galben.

Mai multe amănunte, pe casepractice.ro

Comentarii