Mărturia unui deţinut de la Iaşi: Mă mănâncă ploşniţele, păduchii, nu am apă

marți, 12 iulie 2016, 17:45
2 MIN
 Mărturia unui deţinut de la Iaşi: Mă mănâncă ploşniţele, păduchii, nu am apă

Unul dintre deţinuţii care a participat la protest a precizat, prin intermediul telefonul fix al puşcăriei, că situaţia din interior poate degenera dacă revendicările nu le sunt îndeplinite. C.A. a spus că mai mulţi colegi de ai săi ameninţă că se vor tăia sau că îşi vor da foc. De altfel, potrivit lui C.A. doi deţinuţi s-ar fi tăiat ieri şi ar fi fost scoşi din incinta penitenciarului pe ascuns. Informaţia a fost negată vehement de reprezentanţii penitenciarului. Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă, de asemenea, nu au identificat un astfel de caz. 

„Mâncarea este foarte proastă. Îţi închid uşile dacă vrei să faci o reclamaţie, ne pune pe cursă, ne ameninţă că ne omoară dacă comentăm, dacă vorbim cu reporterii. Avem telefoanele toate ascultate, ni le închide, ni le taie. Totul e teroare, lagărul de exterminare de la Auschwitz a lui Vulpe, criminalul ăsta. Mă mănâncă ploşniţele, păduchii, nu am apă. Nu am nimic. Ni se închide apa ca să cumperi de la magazinul lor. Vrem să îl dea jos pe criminal”, a spus deţinutul, condamnat recent după ce a ameninţat un magistrat. 

Deţinutul a mai precizat că atât el cât şi colegii săi vor continua protestele, chiar dacă sunt ameninţaţi cu moartea de autorităţi. „Murim sau trăim, asta e alegerea noastră. Ne ameninţă cu mascaţii că ne omoară. Murim sau trăim, nu avem nimic de pierdut. Să vină doamna Prună, ministrul Justiţiei, să vadă ce este la Iaşi. Am un an de puşcărie, mă piş pe el. Decât deţinut, mai bine în mormânt”, a completat deţinutul. Acesta a mai arătat că cearşafurile sale sunt năpădite de păduchi şi că deţinuţii sunt plini de bube şi puroi. „Ne distruge hoţul şi ne ameninţă că ne omoară cu mascaţii. Nu suntem condamnaţi la moarte, am greşit, executăm, dar să nu ne omoare. Aici, care intră viu iese mort”, a încheiat ieşeanul.

 

Comentarii