De Sănătate

Punem punctul pe știi

Ministerul Sănătăţii a lansat campania de promovare a imunizării pentru copii

vineri, 11 noiembrie 2016, 02:50
2 MIN
 Ministerul Sănătăţii a lansat campania de promovare a imunizării pentru copii

Ministerul Sănătăţii a lansat zilele acestea campania de promovare a imunizării pentru copii, sub numele „Vaccinurile salvează vieţi“. 

Astfel, pe site-ul www.desprevaccin.ro, părinţii pot afla care sunt bolile ce pot fi prevenite cu ajutorul vaccinului, care este calendarul de vaccinare, dozele care se administrează, dar pot citi şi mărturii ale unor persoane publice care şi-au vaccinat copiii. „Pagina îşi propune să devină principala sursă de informare pentu toţi care vor să afle informaţii cuprinzătoare şi sigure despre vaccinurile esenţiale folosite în România“, au precizat reprezentanţii MS într-un comunicat de presă.

Printre cele 17 boli care pot fi prevenite de vaccin sunt tuberculoza, difteria, tetanosul, tusea convulsivă, rujeola, hepatita B, fiind vorba în general despre boli care de-a lungul anilor au omorât peste 600 de milioane de oameni. 

Reprezentanţii MS mai susţin că această campanie a fost derulată şi ca urmare a faptului că specialiştii Institutului de Sănătate Publică au descoprit că, în cazul copiilor de 12 luni, acoperirea vaccinală este sub 81%, în timp ce Organizaţia Mon­dială a Sănătăţii recomandă ca aceasta să fie de 95%. Mai mult, 15% dintre copii au fost incomplet vaccinaţi în raport cu vârsta pe care o au, cele două motive fiind refuzul şi ne­prezentarea. Referitor la stocurile de vaccin existente, MS a precizat că au fost repartizate către Direcţiile de Sănătate Publică din ţară 364.000 de doze de ser BCG, 255.000 de doze de vaccin hexavalent, iar în perioada următoare vor fi demarate procedurile de licitaţie pentru vaccinul hepatitic B, tetravalent şi cel pneumococic.

Comentarii