Moment jenant pentru un profesor din Iaşi! A fost prins cu fiţuici la examen

marți, 15 iulie 2014, 01:58
2 MIN
 Moment jenant pentru un profesor din Iaşi! A fost prins cu fiţuici la examen

Fapt ieşit din comun în cursul zilei de ieri, când un profesor înscris pentru examenul de definitivat a fost prins încercând să copieze. Acesta a fost dat afară din sala de examen şi a pierdut şansa de a-şi da definitivatul anul acesta.

Proba scrisă s-a desfăşurat la Colegiul Naţional din Iaşi, ieri, începând cu ora 10, conform metodologiei în vigoare. La acest examen au participat 408 candidaţi care au susţinut proba la 46 de discipline din curricula şcolară.

„Un candidat a fost eliminat din examen datorită intenţiei de fraudă. Ex­ame­nul de definitivat reprezintă o etapă deosebit de importantă pentru cariera didactică, acesta fiind obligatoriu pentru păstrarea titulaturii în învăţământul preuniversitar. Ţinând cont că no­ta minimă de promovare este 8, se poate afirma că examenul este dificil, complex şi testează competenţele tinerilor profesori atât la specialitate, cât şi la pedagogie“, a declarat S­a­bina Ma­nea, purtătorul de cuvânt al Inspec­to­ratului Şcolar Judeţean Iaşi (ISJ).

Tezele sunt corectate în 6 centre de evaluare organizate la nivel naţional, astfel încât la nivelul judeţului Iaşi vor fi evaluate peste 1.900 de teze, la 23 de discipline. Efortul celor peste 100 de cadre didactice implicate este considerabil, printre acestea numărându-se şi cadre didactice universitare.

„Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a adoptat în acest an şcolar o strategie complexă şi o gamă largă de activităţi specifice cum ar fi conferinţe, proiecte, mese rotunde, simulări ale examenului de definitivat, toate pentru consilierea profesorilor debutanţi în vederea susţinerii examenului de definitivat, acordând o atenţie specială formării continue şi evoluţiei în carieră“, a adăugat purtătorul de cuvânt al ISJ.

Rezultatele examenului de definitivat vor fi afişate în ziua de 19 iulie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în intervalul 19-20 iulie, la secretariatul Colegiului Naţional. Rezultatele finale vor fi afişate pe 24 iulie.
 

Comentarii