N

Negocieri pe două flancuri pentru unificarea dreptei la Iaşi. Cine rămâne pe dinafară?

N

luni, 02 iunie 2014, 15:22
2 MIN
 Negocieri pe două flancuri pentru unificarea dreptei la Iaşi. Cine rămâne pe dinafară?

\N

Forţa Civică a invitat toate partidele de dreapta de la Iaşi să iasă la o cafea, pentru a-şi face o strategie comună de opoziţie. Conducerea partidului de la Iaşi susţine că Mihai Răzvan Ungureanu s-a dovedit principalul favorit al electoratului de dreapta pentru a candida la alegerile prezidenţiale. „Ca partide, dar şi comunitate regională, avem mai multe lucruri care ne apropie decât ne despart, aşa că invităm liderii formaţiunilor politice locale de dreapta din judeţul Iaşi la o cafea, pentru a ne cunoaşte mai bine şi a găsi împreună soluţii eficiente de contracarare a abuzurilor săvârşite de administraţia Gheorghe Nichita. Treziţi-vă, până nu e prea târziu“, a fost apelul lansat de Dragomir Tomaşeschi, preşedintele organizaţiei judeţene de la Forţa Civică.

Rezultatele oficiale ale votului de pe 25 mai au arătat că, la nivelul judeţului Iaşi, alianţa Electorală PSD-UNPR-PC a înregistrat 37,57% din preferinţele ieşenilor. Pe locul al doilea s-a situat PNL, cu 16,94% din voturi, podiumul fiind completat de Forţa Civică, care şi-a adjudecat 9,07% din voturi. În schimb, la nivelul municipiului Iaşi, partidul Forţa Civică Iaşi s-a poziţionat pe locul doi, după PSD, în preferinţele alegătorilor, cu 15,3% dintre voturi.

Pe de altă parte, liderii filialelor municipale PNL, PDL şi PPDD au avut duminică o primă întâlnire, care vizează colaborarea la nivel local, în special în Consiliul Local.

Cele trei partide au reprezentanţi în CL (6 PNL, 5 PDL şi 3 PPDD), iar teoretic pot forma majoritatea în Consiliu. Lucrurile sunt însă mult mai complicate, pentru că la PDL, unul dintre mandate este cel al viceprimarului Gabriel Surdu, iar la PPDD, Florin Boca este aliatul de nădejde al lui Nichita.

Marius Dangă (PNL), Tudor Luchian (PDL) şi Daniel Oajdea (PPDD) au stat la o cafea.

SURSA FOTO şi detalii despre întâlnire: jurnalvirtual.ro

 

Comentarii