Noi creştem odată cu ţara, de la căldură

luni, 03 iulie 2017, 07:00
2 MIN

* Săptămâna trecută a fost una călduroasă, care i-a făcut pe mulţi prezentatori de la diverse televiziuni să scape pe post multe şi diverse tâmpenii, gen "cresc gradele din termometre", "mercurul a început să clocotească", precum şi tradiţionala "România se topeşte". Avem noi informaţii din teren despre efectele căldurii:

* Datorită fenomenului fizic de dilatare, suprafaţa ţării a crescut cu mai mulţi kilometri pătraţi, spre bucuria celor care vor România Mare şi spre necazul agricultorilor care au constatat că vor avea mai mult de muncă.

* Tot de la căldură s-au dilatat şi pepenii de pe tarlaua unui mic producător particular, dintre cei care umblă prin oraş cu maşina şi răcnesc "Aarbuuuj!"; când a vrut să facă ţăncuşă la un harbuz, să-i arate clientului, acesta s-a spart, pocnind ca un balon.

* Domnul Maricel Mormoloc din Consumatori a petrecut toată ziua la terasă, în ciuda caniculei, a consumat diverse produse la halbă, sfert şi sută de grame, s-a dilatat, iar seara n-a mai încăput pe uşa casei – altfel, nu se explică de ce a dormit în şanţ.

* Un tren personal a rămas blocat vreme de câteva ore în Halta Machitori, deoarece şeful de staţie n-a putut da semnalul de plecare, fiindcă fluierul din metal se încălzise atât de tare, încât îl frigea la buze.

* Dintr-un motiv asemănător, un meci de fotbal din campionatul sătesc a durat până seara, când arbitrul a reuşit, în sfârşit, să fluiere finalul partidei. La capătul celor 459 de minute de joc, mingea umflată de la căldură ajunsese cât una de plajă.

* Acelaşi fenomen de dilatare a făcut să crească de aproape două ori veniturile unor români; mai exact, este vorba despre cerşetorii care adunaseră pungi cu monede de 50 de bani din cărucioarele de supermarket lăsate în parcare.

* La capătul unei săptămâni de caniculă, mai mulţi patroni de localuri au realizat că au ieşit în pierdere: de la căldură, halbele, paharele şi păhărelele şi-au mărit volumul, iar cantităţile turnate în ele au fost mai mari – halbele deveniseră de 750 de mililitri, paharele de vin la sfert ajunseseră de 450 ml, iar cinzeaca se făcuse şaptezeacă.

* În ultima perioadă s-au semnalat şi cazuri de creşteri de la căldură fără a avea vreo legătură cu fenomenul de dilatare, ceea ce ar putea părea neverosimil: dacă nu v-aţi prins, este vorba despre creşterea vânzărilor de bere!

 

Comentarii