O durere în piept poate fi un semnal să vă prezentaţi la medic

marți, 20 august 2013, 01:50
2 MIN
 O durere în piept poate fi un semnal să vă prezentaţi la medic

Pe fondul temperaturilor ridicate din această perioadă, foarte multe persoane acuză probleme de inimă. În ultimele săptămâni, zi de zi, nu a fost gardă în care să nu treacă pragul Unităţii de Primire Urgenţe cel puţin 15 ieşeni cu afecţiuni cardiace.

„S-a înregistrat şi un deces, la o pacientă de 80 de ani. Pe fondul unei patologii cardiovasculare, aceasta a făcut un atac vascular cerebral”, a precizat conf. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Majoritatea pacienţilor care necesită îngrijiri medicale sunt persoane cu vârstele peste 70 de ani şi ajung în spital după ce petrec ore în şir la muncile agricole de sezon sau trebăluind pe lângă casă. Aceştia se suprasolicită şi stau în soare neprotejaţi, chiar şi în timpul amiezii, iar în cele din urmă inima le cedează. De asemenea, o parte dintre pacienţi consumă şi alcool, factor de risc major în cazul persoanelor cu probleme de inimă.

O durere în piept conduce în unele situaţii la preinfarcte şi infarcte, fapt pentru care medicii sfătuiesc prezentarea la spital la primele semne de disconfort în zona inimii.

În medie, dintre cei aproape 20 de pacienţi care ajung la spital zi de zi, cinci rămân internaţi în Clinica de Cardiologie, pentru investigaţii, îngrijiri şi tratament. Pentru o inimă sănătoasă, medicii sfătuiesc ieşenii să consume cât mai multe fructe şi legume. Dintre acestea, foarte indicate pentru persoanele ce se ştiu cu probleme cardiace sunt portocalele, pepenele galben şi sucul de lămâie.

Comentarii