Oameni de bine în bazine şi piscine

luni, 24 iulie 2017, 07:00
3 MIN
 Oameni de bine în bazine şi piscine

* Compatrioţii care n-au izbutit să se descurce cu concediul răcoros în perioada asta fierbinte şi au primit de la şefi doar promisiuni că se rezolvă în octombrie încearcă să înlocuiască marea cu piscinele, bazinele, lacurile, bălţile şi râurile cât mai apropiate; de fapt, orice apă reprezintă un loc de petrecere a timpului liber dacă te poţi bălăci în ea. Aceiaşi inspectori despre care am mai scris la începutul verii au pornit din nou să inspecteze locurile de scăldat, să depisteze neregulile şi chiar să le sancţioneze:

* După o lună de la ultima inspecţie, ştrandul din Consumatori încă nu primise colace de salvare, iar patronii se lăudau cu aceiaşi colaci frumos împletiţi; acum ei au oferit şi o explicaţie: cică, după cum zic bătrânii din partea locului, dacă se îneacă un client, se lasă pe apă un colac cu lumânări aprinse înfipte în el, iar acesta se opreşte exact deasupra respectivului. "Este vorba despre un sistem de detecţie cu specific local, care nu dă greş! Şi aici oamenii nici nu vin să se scalde, că apa e murdară, ci pentru bufet, că servim mici şi fleici cu colaci dintr-ăştia!" spune unul dintre responsabili.

* Managerii bazei nautice "Apa rece, pietrele rămân" au reuşit să evite riscul de înec: mai exact, clienţii au acces doar la apa de la duşuri (2 lei minutul de apă rece, 5 lei minutul de caldă), fiindcă în cea din bazine proprietarii au scufundat zeci de butoaie cu murături şi nu lasă pe nimeni să se apropie. Totuşi, se pare că nişte necunoscuţi dotaţi cu echipament de scafandru (ochelari şi labe) au intrat într-o noapte în bazin, de unde au tras două butoaie cu castraveţi şi unul cu ardei umpluţi cu varză tocată.

* Construită din fonduri europene, piscina olimpică din Machitori a devenit o atracţie pentru gâştele şi raţele comunei, dar şi pentru turişti. Mulţi dintre ei s-au plâns că au luat păduchi şi râie de la prosoapele de unică folosinţă şi ciuperci la picioare de la apa din bazin. Patronii se apără, spunând că apa lor e prea murdară ca să crească în ea ciuperci, iar păduchii ar muri de la mizeria din prosoape. Inspectorii îi sfătuiesc pe clienţi să se bucure că tot au luat ceva, spre deosebire de alţii, cărora li s-au furat portofelele şi telefoanele.

* Fiindcă n-a fost reales primar în Hămesiţi, Mardare Ploscă n-a mai avut cu ce să-şi termine casa începută în urmă cu doi ani şi a rămas doar cu fundaţia de beton de 20 pe 30 de metri, turnată în ultimul mandat, din banii pentru asfaltare. El a avut, totuşi, o idee salvatoare şi a turnat apă în fundaţie, făcând piscină. Acolo se adapă vacile şi oile, iar localnicii se scaldă, pescuiesc sau spală covoare. Inspectorii spun că singurii care nu s-au îmbolnăvit de la apă sunt cei care s-au înecat. Vom reveni!

 

Comentarii