Ochelarii de la Google au ajuns la primii utilizatori

miercuri, 15 mai 2013, 01:50
2 MIN
 Ochelarii de la Google au ajuns la primii utilizatori

Google Glass, cel mai așteptat și controversat gadget al momentului, a fost livrat cu puțin timp în urmă unui număr limitat de persoane pentru a fi testat. Ochelarii nu au încă o dată de lansare oficială pe piață, dar cel mai probabil aceștia vor fi disponibili la finalul anului 2013 sau începutul lui 2014.

Jurnaliști de la diferite publicații IT din SUA și posibili producători deaplicațiia fost primii care au avut posibilitatea de a testa noul gadget de la Google. Printr-un program al „exploratorilor”, gigantul IT a lansat un număr limitat al produsului cu scopul de a efectua primele teste în rândul utilizatorilor. Primii cumpărători au plătit 1500 de dolari pe o pereche de ochelari, dar este așteptat ca prețul final să fie mult mai mic.

Caracteristicile tehnice și modul de funcționare a ochelarilor Google au fost făcute publice cu mult înainte ca primul produs să apară pe stradă. Google Glass permite utilizatorilor să acceseze Internetul, să facă fotografii, să filmeze, să posteze pe site-urile de socializare și multe altele. Ideea din spatele acestor ochelari a stârnit deja numeroase controverse privind intimitatea, dar și siguranța, drept pentru care ochelarii au fost deja interziși în anumite localuri din Seattle și Las Vegas, iar în statul Virginia se încearcă interzicerea ochelarilor în timpul șofatului. „Vom putea fi în același timp paparazzi și ținte ale paparazzi”, declara avocatul unei firme din SUA.
Cu toate acestea, utilizatorii par a fi încântați de acest dispozitiv. Cei de la Mashable au realizat un experiment pe străzile New York-ului în încercarea de a afla cum este privit acest accesoriu high-tech, iar feedback-ul a fost positiv în cea mai mare parte. Designul puțin ciudat este singurul impediment aparent. „Ar fi cool dacă ar arăta ca nişte ochelari obişnuiţi şi lumea nu şi-ar da seama că porţi Google Glass“, a spus o tânără.

Tu ai cumpăra ochelarii de la Google? Ne găsești și pe www.facebook.com/GadgetMyLove pentru discuții și articole din domeniu.

 

Comentarii